Det är så härligt att se hans glädje

Det blev tredjeplats och rosett efter Hagels första runda.
Det blev tredjeplats och rosett efter Hagels första runda.

Jag är just hemkommen från söndagens rallytävling i Umeå. Gud vad roligt det är!

Först var det nybörjarklass där jag fortfarande kämpar på med nioåriga siberian husky-tiken Flinga. Vi började ju träna rallylydnad i december, före det var ju hon ”bara” en slädhund.

Flinga är redo för start.
Flinga är redo för start. Rätt suddig bild tyvärr.

Med tanke på den korta tid vi faktiskt tränat så är hon rätt duktig. Men hon saknar den där grundlydnaden, hon har ingen stabil grundposition och om jag inte stöttar/påminner henne hela tiden så kan hon närsomhelst knalla iväg från sitt fotgående och komma på att hon ska göra något annat. Så det är en liten utmaning.

Men vi tränar på och en dag ska vi klara ett kvalificerat resultat. Idag blev det 58 poäng igen, det är däromkring vi brukar ligga. Vi är ju på plussidan i alla fall! =)

Så här såg första banan ut i fortsättningsklass.
Så här såg första banan ut i fortsättningsklass.
Så här såg en av banorna ut i fortsättningsklass.
Så här såg den andra banan ut i fortsättningsklass.

Med min vorsteh Hagel, som nu startade för första gången i fortsättningsklass, kan jag slappna av mer. Han vet var han ska vara och har en mycket bredare grundträning. Det gör att vi kan fokusera riktigt hårt på att göra varje skylt perfekt. Ibland lyckas vi. Ibland blir det lite missförstånd.

Här är en film från min och Hagels första runda.

Idag gjorde vi två rundor. Det blev 86 poäng på båda!? Snacka om en jämn nivå =) Det härligaste tycker jag är att se hans glädje och hans fokus. Han verkligen njuter av att se min uppskattande blick och höra att han är duktig. Det var nog extra skönt idag att få slippa lillvalpen där hemma och bara få ha matte för sig själv! Det tyckte jag med! =)

Här är en film från min och Hagels andra runda.

Avslutar med att tacka Skellefteås rallytjejer för en härlig dag med god stämning! Det är kul att få vara med i ett gäng och dela varandras med- och motgångar. Stort tack till Julia Mellquist som filmat mina rundor. Nu siktar vi mot nya tävlingar!

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s