Om värsta hundnörden

Gosar.jpg
Jag älskar hundar. Och brinner för att ge dem ett aktivt och intressant liv.

Jag heter Susanne Lindberg och har hållit på med hundar i hela mitt nu 40-åriga liv. Mina föräldrar hade hundpensionat och kennel när jag föddes.

Redan som åttaåring deltog jag i min första lydnadstävling med min mammas rottweiler Lina. När jag var tio fick jag min första egna schäfer Senta.

Med henne tävlade jag i lydnad, spår och agility och deltog på några Ungdoms-SM med allt från toppresultat till ibland raka motsatsen. Hon blev lydnadschampion, det var på den tiden som inte lydnadsklass Elit fanns och championatet utdelades efter tre förstapris i lydnadsklass III.

Sedan har hundarna avlöst varandra i mitt liv. Jag har bland annat haft två räddningshundar, schäfern Zeke och malinoisen Nitro, deltagit i Räddningshunds-SM, även där med både fina resultat och mindre fina. Zeke tävlade jag upp till elit spår, där vi hann ta ett cert.

Numera har jag nischat om mig lite. Mitt hundliv handlar om de sexton slädhundar vi har. Det handlar också om jakt tillsammans med min jaktkompis vorstehn Hagel. Och så får vi inte glömma Trassel, den andra portugisiska vattenhunden i Sverige som blev Svensk lydnadschampion. Han lever numera ett skönt men rätt aktivt pensionärsliv.

Så jag har gått livets hundskola kan man säga. Våren 2014 utbildade jag mig till hundinstruktör inom Svenska Brukshundklubben. Jag planerar att vidareutbilda mig fortlöpande, jag har bland annat gått en kurs i ID-spår samt den ettåriga klickertränarutbildningen inom Canis som jag avslutade i augusti 2015.

Under hösten 2015 har jag utbildat mig till diplomerad Nose Work-instruktör via SNWK, Svenska Nose Workklubben, i Borlänge.

Under vintern har jag gått kurs i rallylydnad och börjat tävla även i den grenen. Under vårvintern utbildar jag mig till CTDI, Certifierad Trick Dog Instructor, för konceptet ”Do More With Your Dog”.

För det är ju trots allt så, om jag ska anlita en målare som jag inte känner så räcker det inte riktigt med att han, eller hon, säger sig ha målat hela livet, tävlat i målning, hjälpt andra med sin målning och kan visa upp flera fina resultat. Jag vill gärna att den jag anlitar även har genomgått en bra utbildning så att jag vet att den har full koll.

Avslutningsvis passar jag på att upplysa om att jag har f-skattsedel.

2 reaktioner till “Om värsta hundnörden

  1. Hejsan!
    Jag har vid ett antal tillfällen stött på ”rackarungarnas hundskola”, läst att du håller i en hel del intressanta kurser (bland annat klickerkurs) och att du gett ut en bok. Kul 🙂 Vad jag dock inte förstår är var i landet du finns?

    1. Hej Kim, roligt att du har hittat Rackarungarnas Hundskola. Och tack för att du ger mig en ”hint om” att jag borde tydliggöra var i landet jag finns. =) Jag håller till i Skellefteå, Västerbotten, mitt emellan Umeå och Luleå. Men jag kommer gärna och håller helgkurser eller liknande på andra ställen i landet. Jag är mobil liksom =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s