Inhägnaden RackArenan, Rambobanan och Arnoldbanan

Välkommen! På den här anläggningen i Norra Yttervik hittar du tre huvudsakliga aktivitetsområden. Det är:

 • Inhägnaden RackArenan: en stor inhägnad yta med bland annat en agilitybana och bruksstege. Går att boka.
 • Rambobanan: En bana som går runt i skogen där du och hunden ställs inför olika miljömässiga utmaningar som gör att hunden tränar upp sitt mod. Utmaningarna är hämtade från min tid som räddningshundförare.
 • Arnoldbanan: Olika stationer på ett öppet fält där du kan träna din hund enligt instruktioner som är uppsatta. Övningarna bygger styrka, koordination och balans.

SAM_5877

 • Vill du kunna släppa din hund lös, kanske träna inkallning, och vara säker på att hunden inte rymmer eller drar efter vilt?
 • Vill du låta din hund leka med en hundkompis, sitta ned och fika, prata och slappna av en stund?
 • Vill du ha en bra plats att träna lydnad eller agility på?

Då är RackArenan något för dig! Hoppas att du ska trivas. Checka gärna in på ”RackArenan och Rambobanan” via Facebook när du är här – då blir jag glad =) Bokningar kan förekomma – dessa hittar du längst ned. Det man bokar/paxar då är enbart inhägnaden RackArenan. Det är fritt fram för andra att träna på Rambobanan eller Arnoldbanan.

SAM_5902 SAM_5896 SAM_5889 SAM_5887

I Yttervik (här hittar du en karta och vägbeskrivning från Skellefteå) har jag inhägnat en stor gräsyta – den är cirka 130 x 60 meter och därmed lika stor som en rejäl fotbollsplan. Nätet är två meter högt, ett viltstängsel med tätare maskor nedtill.SAM_5870

 • I arenan finns lydnadshinder, bruksstege, koner och apporter.
 • Det finns agilityhinder som balansbommen, gungbrädan, rund och platt tunnel, hopphinder, däcket och slalom.
 • Det finns några rastplatsbänkar så du kan sitta ned, ta med fika och njuta en stund.
 • Det finns bajspåsar ifall din vovve gör nummer två – och en soptunna att lägga påsarna i.
 • Det finns en bäck intill med fräscht vatten ifall du glömt ta med. Om du går på spången över bäcken tar du dig till Rambobanan.

img_9317 img_9309

img_9335

Rambobanan:

Den kan liknas vid en tipsrunda där du och din hund får möta olika utmaningar längs vägen.

 • Det handlar om att gå på instabilt underlag, gå på plåt, klättra över pallar, klättra över ett sorts A-hinder, klättra över rangliga däck, balansera på stockar, hoppa genom ett agilitydäck, balansera på en svajig bro, krypa genom ventilationsrör och en sorts skogstunnel och avsluta genom att ta sig upp på storstenen och betrakta utsikten.
 • Rambobanan kommer att göras om då och då för att ständigt ge dig och hunden nya utmaningar.
 • Märker du att det börjar bli farligt någonstans på banan eller i arenan, att en spik sticker ut eller något har gått sönder eller håller på att göra det – meddela mig snarast så ska jag fixa.

img_9352

img_9319

img_9328

Arnoldbanan: Aktivitetsområdet har fått sitt namn efter en av mina förebilder: Arnold Schwarzenegger. Han är 70 plus idag men fortfarande i god form. På banan finns olika stationer där du kan bygga din hunds muskler, balans och koordination.

Pekpinnar och ajabaja:

Mitt främsta syfte med RackArenan, Rambobanan och Arnoldbanan är att du och din hund ska trivas och ha roligt. I min värld är det mindre roligt om det är uppsatt en massa arga lappar om hundbajs eller någon som kommer med förmaningar. Därför ska jag göra mitt yttersta för att inte hamna i det facket. (Men tyvärr har jag gjort det ändå). Jag litar på att du gör ditt bästa för att lämna stället i ett gott skick. Ta till exempel gärna upp innebandybollar som du slängt ut och liknande, så de inte blir sönderflisade till farliga småbitar när gräsmattan klipps.

Jag vill dock att du och hunden är försäkrade när ni tränar på anläggningen. Det är på egen risk ni nyttjar arenan och banorna. Men jag ska göra allt jag kan för att se till att risken är så liten som möjligt.

Kostnad:

Det kostar 50 kronor per gång. Alla tider på dygnet. Även sena kvällar. Med det menas att du betalar 50 kronor i den svarta postlådan på plats (går inte längre för den har bli it stulen) eller swishar till företagsnumret 123 514 8218 sedan får du nyttja RackArenan OCH Rambobanan OCH Arnoldbanan. Vill du bara nyttja den ena anläggningen kostar det ändå 50 kronor. Du får vara i arenan så länge du orkar den gången, och gå Rambobanan och Arnoldbanan flera varv om du vill. Det är liksom per GÅNG du är på plats. Hundägande ungdomar behöver bara betala 25 kronor. Observera att arenan kan vara hyrd – se längre ned.

Familjemedlemmar får haka på gratis. Likaså får du, om du har flera hundar, träna dessa hundar under denna gång. Men om din kompis, syrra eller liknande också tränar en hund så betalar han eller hon för sig.

Pengarna går i praktiken tillbaka till dig själv. För pengarna som jag får in kommer jag att underhålla arenan och banorna samt köpa in ny träningsutrustning och agilityhinder. Säg till om det är något särskilt du suktar efter =)

Hyra:

Vill du vara säker på att ha RackArena för dig själv? Då bokar du, gärna några dagar i förväg, genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com eller sms:a 070-577 31 87.

Det kostar 100 kronor i timmen eller 400 kronor för en hel dag – vilket är mellan klockan 8–21. Det du paxar/bokar då är enbart inhägnaden. Andra får komma och träna på Rambobanan och Arnoldbanan. I din hyra ingår såklart att även att träna på de båda banorna.

Jag lägger upp bokningarna på den här sidan – Inhägnaden RackArena, Rambobanan och Arnoldbanan – så ta en titt här nedan innan du åker till Yttervik så det inte är bokat just när du sett fram emot att träna. Jag ska försöka att även lägga ut bokningarna på Facebook.

Rambobanan och Arnoldbanan går inte att paxa/boka – där är det alltid fritt fram – efter att du betalt! 😊

I övrigt fritt fram att komma.

Bokningar just nu:

Tisdag 30 maj kl 18.30-19.30. Izabella.

Fredag 2 juni kl 16.15 till ca kl 20.00. Klippning av gräs i RackArenan.

Lördag 3 juni kl 10-11. Malin I.

Lördag 3 juni kl 12-13. Louise.

Söndag 4 juni kl 10-15. Johanna agilityläger.

Söndag 4 juni kl 16-17. Izabella.

Söndag 4 juni kl 18-20. Emelie.

Tisdag 6 juni kl 10-15. Johanna agilityläger.

Lördag 10 juni kl 16-20.30. Marcus.

Måndag 12 juni kl 18-19. Monica.

Fredag 30 juni kl 11-16, Elin Gott&Blandat-läger.

Lördag 1 juli och söndag 2 juli, kl 10-15. Johanna Agilityläger.

Tisdag 11 juli, kl 12-14. Ulrika J.

Söndag 16 juli, kl 11-16. Wheaten. Lena L.

Söndag 6 aug. Freestyletävlingar. Elin. 08.30-14.00.

Lördag 19 augusti, kl 10-14, Mari LS, Welsh-klubben.

Lördag 26 aug kl 10-16. Ann-Britt.

Lördag och söndag 16-17 sept. heldag. Airedaleterrier-träff.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s