Inhägnaden RackArenan och Rambobanan

 


SAM_5877

 • Vill du kunna släppa din hund lös, kanske träna inkallning, och vara säker på att hunden inte rymmer eller drar efter vilt?
 • Vill du låta din hund leka med en hundkompis, sitta ned och fika, prata och slappna av en stund?
 • Vill du ha en bra plats att träna lydnad eller agility på?

Då är RackArena något för dig! Hoppas att du ska trivas. Checka gärna in på ”RackArenan och Rambobanan” via Facebook när du är här – då blir jag glad =) Bokningar kan förekomma – dessa hittar du längst ned.

SAM_5902 SAM_5896 SAM_5889 SAM_5887

I Yttervik (här hittar du en karta och vägbeskrivning från Skellefteå) har jag inhägnat en stor gräsyta – den är cirka 130 x 60 meter och därmed lika stor som en rejäl fotbollsplan. Nätet är två meter högt, ett viltstängsel med tätare maskor nedtill.SAM_5870

 • I arenan finns lydnadshinder, bruksstege, koner och apporter.
 • Det finns agilityhinder som balansbommen, gungbrädan, rund och platt tunnel, hopphinder, däcket och slalom.
 • Det finns en rastplatsbänk så du kan sitta ned, ta med fika och njuta en stund.
 • Det finns bajspåsar ifall din vovve gör nummer två – och en soptunna att lägga påsarna i.
 • Det finns en bäck intill med fräscht vatten ifall du glömt ta med. Om du går på spången över bäcken tar du dig till Rambobanan.

img_9317 img_9309

img_9335

Rambobanan:

Den kan liknas vid en tipsrunda där du och din hund får möta olika utmaningar längs vägen.

 • Det handlar om att gå på instabilt underlag, gå på plåt, klättra över pallar, klättra över ett sorts A-hinder, klättra över rangliga däck, balansera på stockar, hoppa genom ett agilitydäck, balansera på en svajig bro, krypa genom ventilationsrör och en sorts skogstunnel och avsluta genom att ta sig upp på storstenen och betrakta utsikten.
 • Rambobanan kommer att göras om då och då för att ständigt ge dig och hunden nya utmaningar.
 • Märker du att det börjar bli farligt någonstans på banan eller i arenan, att en spik sticker ut eller något har gått sönder eller håller på att göra det – meddela mig snarast så ska jag fixa.

img_9352

img_9319

img_9328

Pekpinnar och ajabaja:

Mitt främsta syfte med RackArena och Rambobanan är att du och din hund ska trivas och ha roligt. I min värld är det mindre roligt om det är uppsatt en massa arga lappar om hundbajs eller någon som kommer med förmaningar. Därför ska jag göra mitt yttersta för att inte hamna i det facket. Jag litar på att du gör ditt bästa för att lämna stället i ett gott skick.

Jag vill dock att du och hunden är försäkrade när ni tränar på RackArenan och Rambobanan. Det är på egen risk ni nyttjar arenan och banan. Men jag ska göra allt jag kan för att se till att risken är så liten som möjligt.

Kostnad:

Det kostar 50 kronor per gång. Med det menas att du betalar 50 kronor i den svarta postlådan på plats eller swishar till företagsnumret 123 514 8218 sedan får du nyttja RackArenan OCH Rambobanan. Vill du bara nyttja den ena anläggningen kostar det ändå 50 kronor. Du får vara i arenan så länge du orkar den gången, och gå Rambobanan flera varv om du vill. Det är liksom per GÅNG du är på plats. Hundägande ungdomar behöver bara betala 25 kronor. Observera att arenan kan vara hyrd – se längre ned.

Familjemedlemmar får haka på gratis. Likaså får du, om du har flera hundar, träna dessa hundar under denna gång. Men om din kompis, syrra eller liknande också tränar en hund så betalar han eller hon för sig.

Pengarna går i praktiken tillbaka till dig själv. För pengarna som jag får in kommer jag att underhålla arenan och banan samt köpa in ny träningsutrustning och agilityhinder. Säg till om det är något särskilt du suktar efter =)

Hyra:

Vill du vara säker på att ha RackArena för dig själv? Då bokar du, gärna några dagar i förväg, genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com eller sms:a 070-577 31 87.

Det kostar 100 kronor i timmen eller 400 kronor för en hel dag – vilket är mellan klockan 8–21.

Jag lägger upp bokningarna på den här sidan – Inhägnaden RackArena och Rambobanan – så ta en titt här nedan innan du åker till Yttervik så det inte är bokat just när du sett fram emot att träna. Jag ska försöka att även lägga ut bokningarna på Facebook.

Rambobanan går inte att boka – där är det alltid fritt fram – efter att du betalt! 😊

I övrigt fritt fram att komma.

Bokningar just nu:

Söndag 5 juli 2020 heldag. Jenny-Ann.

Lördag 8 augusti 2020 heldag. Ann-Britt

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s