NYHET: Nose Work-kortlek med QR-koder!

Äntligen är den klar! Nu finns Nose Work-kortleken tryckt och klar – redo att komma till dig och inspirera. Du behöver bara välja om du ska ha rosa eller lila – eller båda?

Här kan du se hur den ser ut och hur det funkar med QR-koderna.

Jag hoppas att du ska gilla den lika mycket som jag. Förhoppningen är att den ska ge en massa inspiration, nya tankar, nya träningspass, nya lärdomar och en mer motiverad, peppad och genomtränad hund som kan söka i alla miljöer och under alla förutsättningar.

I kortleken finns mina 51 bästa Nose Work-övningar som jag samlat på mig under åren. Övningarna finns beskrivna i korthet på korten. Plus att du hittar en QR-kod som du kan scanna med mobilen. Då får du se en film på hur övningen kan gå till. Filmerna är oftast mellan 2-5 minuter. Några enstaka är längre än så. Många av övningarna har jag kommit på helt själv. Andra har jag sugit åt mig från olika pass, kurser, tips eller annat och utvecklat till en lite annorlunda version av ursprunget. De flesta övningar passar alla hundar. En del övningar är riktade till hundar som kommit lite längre i sin träning, exempelvis specifika övningar för klass 2 och 3. En del övningar är väldigt utmanande, du kanske inte kan göra dom i sin helhet just idag, men när du tränat några månader? Däremot kan du såklart, under tiden, förenkla övningen så det passar bättre i det läge där ni är idag.

Det är precis så jag vill att du ska använda den här kortleken. Övningarna är inte skrivna i sten. Du får inget straff om du inte gör exakt som det står på korten eller visas på filmerna. Tvärtom vill jag uppmana dig att tänka nytt, vrida på saker, göra till din egen grej så det passar din hund bäst. För alla ni förare som använder kortleken kommer att vara i just er egen utvecklingsfas. Likaså era hundar. Alla behöver olika. Så inspireras – men justera och anpassa!

Totalt är det som sagt 51 övningar. Plus 5 kort där du kan skriva in egna favoritövningar. Det är ju 56 kort i en vanlig kortlek – om man räknar med jokrarna. Av dessa 51 övningar är 13 av dem inspelade sedan förut och ligger öppet på Youtube. De var så pass tydliga att jag inte ville göra om dom – bara för att liksom. 38 av övningarna är helt nyinspelade unika material som du bara kommer åt genom Nose Work-kortleken och QR-koden. Jag ber dig att respektera detta. Jag ber dig att inte sprida koder till sådana som bara vill ha saker gratis. Du ska ha dina rättigheter och fördelar du har rätt till. Att berätta och visa några övningar för en kompis och träna ihop går såklart jättebra. Men att medvetet sprida en massa koder till sådana som inte ska ha det – nej, det uppskattar jag inte. Jag hoppas och tror att du förstår skillnaden. Annars får du gärna fråga =)

Kortleken kostar 429 kr per styck.

Köper du 5-10 kortlekar vid samma tillfälle får du dem för 419 kr styck, alltså 10 kr rabatt per kortlek.

Köper du 11 kortlekar och fler vid samma tillfälle så får du dem för 399 kr styck, alltså 30 kr rabatt per kortlek.

Frakt tillkommer om de ska skickas med post. Det blir 54 kr för 1-2 kortlekar. Beställer du fler än så blir frakten lite högre.

Beställ genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Berätta hur många kortlekar du vill ha, rosa och/eller lila (det är ingen skillnad förutom färgen – samma innehåll), samt vilken adress de ska skickas till. Skriv ett mobilnummer för aviseringen. Jag återkopplar så snart jag kan, berättar när jag kan skicka och hur du kan betala via swish eller så skriver du att du vill ha faktura (helst bara företag).

Hur många?

Färg?

Namn och adress?

Mobilnummer?

Jag blir jätteglad om du vill återkoppla sen och berätta vad du tycker om kortleken. Om någon övning gjort susen för din träning, eller om det hänt något oväntat, om du vill lägga till en övning, eller om du lyckats snacka till dig att få träna på ett ställe som du aldrig trodde var möjligt! Hör av dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Stort tack på förhand!

/mvh Susanne Lindberg, Rackarungarnas Hundskola.

Ville bara avsluta med: Stort tack till Jenny och Fanny på Vision Reklam i Skellefteå för ett bra jobb med kortleken!

Nu har jag börjat få några utvärderingar av kortleken:

”Jag säger bara Wow, vilken fantastisk bra idé. Bara att komma på alla övningarna är otroligt. Lätt att använda med QR-koden o mobilen. Lagom långa sekvenser/övningar som jag kan hålla i huvudet och att mitt eget intresse hålls uppe. Har lätt för att tröttna, när det blir för mycket.

Roliga och verkligen nyttiga övningar och tänket utanför boxen är super. Alltid härligt att höra din röst, pedagogiskt och tydlig förklarat. Bra med instruktionspappret som följde med. Kul att antingen kampanja eller köra flera övningar. Underbart att kortlekens övningar passar alla, från nybörjare till de mer erfarna. Just en kortlek är ju så bra, lätt att ha med i träningsväskan/lådan m hydrolat. O så älskar jag färgen, lila!!!”

Birgitta Wenzer, Skara. Har två foxterriers som syns på bild.

”Rackarungarnas nosework-kortlek har gett oss och våra hundar massor med tips och kommer hjälpa oss att variera vår träning och öva på olika svårigheter som kan dyka upp. Kortleken har även inspirerat oss till att hitta på våra egna övningar, helt annorlunda upplägg eller som en variant på föreslaget tema.”

Therése Jakobsson, Lammhult, med hundarna Kricke och Wiggo.

”Jag tycker den var rolig. Så många bra och spännande idéer och nytt tänk från vår sida. En boost i nosarbete helt enkelt. Blir perfekt att använda då vi ska göra vår första NW tävling om ett par veckor. Jag kommer mer än gärna rekommendera den för andra, gjorde det redan när jag fick den till vår kursledare men hon hade redan köpt den. Min hund heter Asko och är en 2.5 årig rottiskille som älskar att nosa. Han kan dofterna: eukalyptus, lagerblad, lavendel, ammunition, röd kong (självklart även löptikar å annat som han tycker är intressant ute).” Charlotta Ericsson, Mora.

”Jag tycker den är ett värdefullt komplement i träningen och lätt att använda. När fantasin tryter kan man enkelt dra några kort & få inspiration. Eller så använder man den som hjälp till träningsupplägg på temat som kortet har. Det finns många sätt att använda den på tycker jag. Filmerna är tydliga & informativa. Jag är väldigt nöjd och glad med den & kommer rekommendera den till andra 😊. ” Maria Dahlén, Lyra och Egon, Mora.

”Jättebra för både nybörjare och de som kan. Fiffigt med tillhörande filmsnutt att se övningen på med gör ju det ännu bättre, lätt att hantera o förstå, så det har du fixat galant. Kommer rekommendera den till mina kursdeltagare.” Annika Svensson, Ängelholm.

”Den är jättebra och perfekt tillsammans med Youtube. Rekommenderar den väldigt gärna. Tusen tack.” Carola Eriksson, Ramsjö.

”Jag tycker att den är väldigt inspirerande och bra. Jag har haft lite dålig fantasi för att variera träningen men nu finns det ju mycket tips och idéer. Dessutom jättebra med de korta filmerna där man kan se exempel på övningarna. Fem nosar av fem blir betyget.” Yvonne Sjölund, Björna.

”Drog 2 kort ikväll och körde båda. 1.a fordon med snurr vilket jag kan men glömt 😁satte 4 gömmor på vår transporter och hann snurra ett antal ggr, körde dessutom 2 hundar. Mycket bra att bli påmind och ett bra sätt att söka av hela fordonet. 2.a kortet tidiga gömmor, något som i alla fall vi måste träna, men gjorde det lätt för att lyckas. Tror vi kommer att ha stor nytta av detta hjälpmedel. Plocka fram, dra ett eller flera kort och kör. Dessutom får man glada hundar med varierande träning 🤗Så väl värt pengarna.” Birgitta Sundwall, Boliden. (har kelpie och aussie – bilder nedan)

”Jag är riktigt nöjd med kortleken för det är precis vad jag behöver. Jag har ibland lätt att fastna i min träning eller få slut på egna idéer,  men när det kommer till andra kan jag vara en idé-spruta. Så för mig så var det så enkelt att vissa dagar kunna blanda leken och bara dra ett kort, eller välja ut några som känns rimliga för dagens nivå, och sedan dra ett av dem. Precis en produkt som jag behövt i min träning! Rekommenderar verkligen kortleken för den är i smidigt format, brett utbud av övningar, koden som finns på några är supersmart!! Tusen tack!!” Angelica Skärberg, Norsjö.

”Nu har jag kollat och provat kortleken. Det var en bra blandning nytt och sånt jag provat tidigare, filmerna var jättebra de visar och förklarar fint vad som menas. Vi, Ludde och jag,  har hållit på med NW länge och är i klass 3 men det här är en jättebra idé med kortleken som ger tips när fantasin vacklar och den ger bra variation i träningen. Absolut skulle jag rekommendera den, man väljer kort efter var man står i utbildningen. ” Helene Olofsson, Vikbolandet.

”Kortleken har du verkligen lyckats med, jag har inte hunnit gå igenom den helt (pga valpis) men det jag har sett tycker jag mycket om. Jag har hållit på med NW i 10 år och det roliga är att man aldrig blir fullärd, finns alltid nytt att lära sig. Kortleken är superbra att använda för det är lätt att det blir slentrian plus att man alltid tränar på nytt eller finslipning, man glömmer leken, kulsöken. Och det påminner kortleken om, att man ibland bara ska ha kul. Och tips på nytt förstås. QR koden och filmerna är toppen, mycket bra att kunna se och inte bara läsa. Jag har redan rekommenderat den till mina träningskompisar och jag kan varmt rekommendera till alla 🙂” Rose-Marie Kristensen, Stallarholmen.

Lancarshire Heeler, en tik på snart nio år och en valp på 14 veckor.

Lancarshire Heeler, en tik på snart nio år och en valp på 14 veckor.

”Nu har vi hunnit använda kortleken i vår träningsgrupp. Så bra, lätt att ta med och ett sätt att få till varierad träning. Himla bra med både text och film. Vi kollar in korten och bestämmer till nästa gång vad vi ska göra. På det sättet kommer vi igång snabbare när vi träffas och får mera tid till reflektion.” Carina Bergh, Vilhelmina.

”Det första som slog mig när jag bläddrade igenom korten var att man får en bra överblick av vad du tycker är viktigt/bra att en NW hund har i sitt register.  Jag har ofta kombinerat fler övningar på samma träning. Exempelvis behöver Siri träna självständighet när hon söker löst. Då plockade jag ur korten med löst sök och pairing, kasta belöning, Wow sök och skattkistesök. Det gav en rejäl pepp till Siri och hon blev mer och mer taggad för varje gömma! Jättekul att se! Nu längtar vi till det blir barmark i skogen. Då ska vi göra stora långa sök med hängande gömmor, markgömmor och även där med lite överraskande belöningar! Jag har fått en mängd idéer och inspiration till olika pass vi ska köra! Ett riktigt guldverktyg att ha i den fortsatta NW-träningen 🤗🤩 Tack för att du delar med dig och att vi får ta del av alla dina smarta övningar!” Jenny Lundquist, Kalix, & dansk svenska gårdshunden Siri.

”Du är ju ett geni! Så otroligt enkelt sätt att få motivation och inspiration att gå ut och träna. Jag kommer definitivt rekommendera denna åt mina kursdeltagare. Det är mycket genomtänkta övningar som passar alla nivåer. Och som alltid gör du så bra och tydliga filmer.” Linnéa Thyni, Luleå, och med sina tollare Hunter och Scout.

”Vi är supernöjda! Så himla roliga övningar och bra inspiration, speciellt när man fastnar i samma tankebanor o bara nöter samma samma.. Så smidigt o bra att man alltid kan ha kortleken nära till hands o få en övning serverad på silverfat utan att bli frustrerad över att man inte vet vad man ska hitta på för dagens träning. Till och med en del dagar när man är helt hjärntrött o bara vill aktivera, få en nöjd o trött hund utan att det krävs någon större ansträngning av hjärnkontoret så är det fantastiskt skönt att bara kunna få upp en video som visar hela övningen!! Otroligt bra idé att du tog fram denna produkt. Guld värt. Vi har rekommenderat alla vi möter att köpa den av dig.” /Luleå Hundcenter.