Läs referenser från kursdeltagare

Den här sidan är uppdaterad i januari 2017 efter en ”tävling” där hundägare som prenumererar på mitt nyhetsbrev ombads berätta på vilket sätt de fått hjälp av Rackarungarnas Hundskola. På vilket sätt har hundskolan gjort skillnad i deras liv med sin hund. Följande svar kom in:

Ulrika och Ella.
Ulrika och Ella.

”Jag har såå svårt för att välja en specifik detalj. Det är helheten, utbudet hos Rackarungarnas hundskola och Susanne själv som är så oerhört suveränt bra!  🙂 För alla, som liksom jag jobbar skift och har svårt att tajma in någon hundkurs kan jag varmt rekommendera både webkurs för valpar, böckerna : ”De  10 viktigaste ..” & ”Nose Work” och privatlektioner med Susanne. Vi är så tacksamma för Susannes proffsiga och personliga hjälp på privatlektionerna – allt  anpassat för våra behov  och även introduktion i  Nose Work. Amerikanska cockern Ella 1 år älskar Nose Work- hon blir mycket förväntansfull direkt jag tar fram pizzakartongerna och vill lukta på eukalyptusflaskan :-)”

Ulrika Zäthergren, Skellefteå.

Elin och Nato.
Elin och Krim.

”Vi har fått kanontips inför apellklassen, framförallt i spåret då Krim inte riktigt hade fokus men att lägga ut lite mat funkade hur bra som helst för honom! Även tipset i framförgående funkade hur bra som helst, då man ställer fram en stol med en leksak, fungerar också hur bra som helst!! 😊😊 sen har vi ju alltid noseworken som Nato har utvecklats genom, tips du gett oss där är ju att vara tydlig vid start och för oss som har många sporter som vi tränar så är det jätte viktigt att hunden förstår vad det är vi ska göra! Många tips och jag hoppas på fler nu i år 😀😀”

/Elin, Krim och Nato

”Du kom hem till oss som ”privatlärare” åt Alma + matte. Alma är ju en rondellhund, totalt 8 raser ska ingå i varierande omfattning, och jag hade svårt med inkallning. Då tre av raserna som ingår är Alaska Malamute, Siberian Huskey samt Vit Samojed  (matematiskt bara 1/16 vardera, men synbarligen mer om man studerade damens uppförande). Alma har bra syn och total koll på vad som händer hundratals meter från var vi befinner oss. Plötsligt sticker hon bara, för innan närsynta matte hunnit upptäcka att det kommer någon/något så var Alma 100 meter bort och valde att inget höra. Detta händer fortfarande, men jag fick av dig lära mig att direkt detta händer, tvärvända åt motsatt håll eller avvika in i skogen. Oslagbart! Hon kommer alltid tillbaka till matte numera, speciellt som jag skaffat ”godispåse” som alltid finns med.”

/Siw Andersson, Medle.

”Vi har fått så otroligt många fina och bra tips i vår träning och på ett sätt som vi själva tycker är vettiga, alltså positiva metoder! Nosework kurserna har framförallt varit otroligt givande (och roliga!!) eftersom det även passar husse så även dom har något roligt tillsammans. Jag har aldrig nånsin varit missnöjd med en kurs jag gått för dig utan hela tiden lärt mig något nytt och träffat massor av roligt nytt folk som har samma syn på hundar som mig själv. Efter kurserna så har jag framförallt VÅGAT mig på nya saker som att tävla både rally och nosework (husse) och Aska skulle troligtvis inte ha blivit så fin som hon är nu utan kurserna hos dig! Hon har växt för varje gång, särskilt på rambo noseworken så växte hon säkert 10 steg!! Finns så mycket jag är tacksam för sen vi började gå kurser för dig och att man alltid kan fråga dig om saker och du kommer jämt med en bra lösning eller förslag på problemen 😊 Tack Susanne!”

/Jannice, Anders o Aska, Skellefteå.

”Vilken hjälp jag har fått! 1. jag har varit med på dina hundmöten vid ett par tillfällen och det har hjälpt min hund att när man möter många andra hundar är det inte intressant att skälla längre på dem .Det är mycket trevligare att nosa var de har gått. Kontentan av de möterna är en hund som skäller mindre vid möten. 2. Nosework roligt för matte och hund har tränat lite hemma och man får en hund som vill jobba och lukta även ute på promenader är hunden mer aktiv att nosa efter saker och en hund som blir trött av aktiviteten. Lätt att ta till om man behöver aktivera hunden utan att behöva åka iväg från gården allt finns omkring en. 3. rambobanan och din inhägnad som är ett bra ställe att träna sin hund med olika saker ex inkallning ,agillity mm. Tack för givande tillfällen att jobba med sin hund. ”

Ulla-Britt Bergström, Bureå.

Frida och Ture.
Frida och Ture.

”Jag har gått väldigt många kurser hos dig med Nikita, hon och jag har utvecklas otroligt mycket tillsammans. Vi har bl.a. Fått mycket bättre kontakt, kunna sköta sig snyggt tillsammans med andra hundar, klarat  av doftprovet i nosework, kunnat ha hennes lös på inkallning inför andra ekipage med hundar där hon inte ens bryr sig utan bara har fokus på mig. Är otroligt glad och vi ser sån skillnad! Har även hunnit gå flera kurser hos dig med Ture som vi tog som omplacering i somras, när han kom till oss hade han endel ”hyss” för sig, det var varit otroligt kul att få träna med han och se hur mycket han också har utvecklas. Bl.a. Allmänlydnadskursen, gå fot, sitt stanna kvar, rallylydnad som vi har börjat tänkt att tävla i, nosework där vi har doftprov imorgon, klippa klor som har varit nästintill omöjligt, vistas i samma rum som andra hundar och den största utmaningen stress! Att vi har kunnat få ner han till en lugn nivå och inte behöva jaga upp sig, tex. När man sitter och pratar på kurser och hundarna får ligga ner bredvid en och man sitter tätt bredvid ett annat hundekipage, att man faktiskt kan få han att ligga och slappna av. Det är jättekul att se sån skillnad på han också!! Du gör ett bra jobb för oss som älskar att gå kurser hos dig.

/ Frida Hedström, Skellefteå

”Jag har gått rambokurs, tävlingslydnad samt nose work. Fått hjälp med att utvecklas,  Kör man fast vet du alltid hur du ska gå vägen och hittar en metod som funkar för just jag och min hund.. man blir peppad till att vilja fortsätta och tro att inget är omöjligt.. dina kurser är noga  genomtänkta och uppläggen funkar perfekt.  Dina kurser har hjälpt både jag och min hund att bli bättre att kommunicera samt att vi har byggt upp en otrolig tillit till varandra.”

/Anja & Morf

”Jag har gått Aktiva veckan och Nose work kursen på rackarungarnas hundskola. Efter de så har jag fått tips på roliga aktiviteter man kan göra med sin hund och många bra tips och ideér anpassat utifrån hunden. Är väldigt nöjd och skulle rekommendera att gå kurs hos Susanne. En engagerad, glad och kunnig ledare. Lär ut på roligt sätt med bra och varierande upplägg på kurserna.”

/Caroline och pudelmixen Laban

Maria och Idun.
Maria och Idun.

”Man kan lära gamla hundar sitta!! Idun ,snart 8 år, och jag har roligt  med nosework trots att vi inte tänker tävla! Tack för en mycket trevlig kurs! Till sommaren blir det nosework kantarell!! ”

/Maria Bergman, Skellefteå.

”Jag tycker att vår kontakt blivit bättre efter kurserna hos dej. Att du påminner oss om att det ska var kul att träna hund är bra, för det är något man lätt glömmer bort när man kört fast. Jag tycker också att det är skoj när man ser vad som händer med hund/förare under dina kurser.”

/Linda Olofsson, Boliden.

”Din bok 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig är en suverän bok även fast man haft hund länge! Tycker det finns många viktiga delar i boken. Även mycket saker för nya hundägare. Men skadar aldrig att förfriska minnet gällande en del saker. Man är ju aldrig full lärd inom hundvärlden, man lär sig konstant nya grejer. Framförallt har denna bok lärt mig hur jag ska kunna arbeta med vår ena hund gällande hundmöten, som han tycker är väldigt jobbigt. Har nu provat både med godis och hans favoritleksak och ser redan efter ca 2 veckor en stor skillnad. Även tipsen gällande gå i koppel är suveränt när det händer stundtals att man nästan hängt efter honom i kopplet. Tycker denna är en toppbok alla hundägare borde ha, framförallt de som skaffar sin första hund. Denna bok går verkligen igenom alla grunderna man behöver för ett lyckat och bra hundägarskap.”

/Emma Nilsson

Anna och Kite.
Anna och Kite.

”Med min Hund Dio fick vi till en snygg sport utan tuggande och han höll stadigt. Även privatlektion låd sök gjorde att det kändes tryggt att göra doftprovet med Dio. Med Kite känns det bra att gå vår första kurs med dej då du ser till varje ekipage på vilken nivå man är på. Du gör lagoma utmaningar för alla och stämningen är alltid lugn och harmonisk.”
/Anna Vikberg Olofsson, Skellefteå.

”Det bästa jag har lärt mig är vi ska ha roligt. När jag ser på min hund att han tycker att något är spännande och roligt och belönar flitigt känns det som om vi skulle kunna göra vad som helst tillsammans. Dessutom ha jag lärt mig vikten av att använda rätt godsaker (korv och köttbullar istället för vanliga “matkulor”). Det är fantastiskt att på flera meters håll höra en hund “slå på” nosen.”

/Lena Carlsson, Ursviken.

Maria och Wilma.
Maria och Wilma.

”Så mycket, så mycket. All denna pepp och all positiva respons. Vi som bor ute på vischan är verkligen inte bortskämda med kurser och du ger oss möjlighet att gå webkurs för en billig peng och du kommer även ibland och kursar med oss (guld värt). Och så dina böcker  roliga, lättlästa o lätt att förstå. Du har en talang att förmedla. Nu får vi genom din första bok även möjlighet att träffas och träna med andra och jag hoppas vi även kan lägga upp en studiecirkel kring din andra bok Nosework. Du har gett mig så många aha-upplevelser och man är såå taggad och positiv efter ett möte med dig.”

/Maria Lindkvist, Jörn.

”Jag fick en kanon privat hundmötestimme med min fralla🐾🐾 Hon har gjort stora framsteg nu när jag bryter vid rätt tillfälle😃”

/Jessica Ulander, Skellefteå.

”Har haft svårt att få till det med att gå kurser så webkurs var helt perfekt för mig. Vi har inte hunnit så långt än men kursen har gjort att jag i alla fall kommit igång med någon slags träning med min hund. Bra och korta filmer som visar och beskriver hur man ska göra. Förhoppningsvis kanske vi vågar oss på att prova tävla framöver…?”

/ Jeanette Jonsson och Assi, Kåge.

”Jag och min whippet har gått nose work kurs hos dig samt köpt din bok om NW. Du hjälpte mig hitta ett roligt sätt att trötta ut min annars väldigt energiska energiboll. Tack vare dig har vi fått en jätte bra och rolig aktivitet ihop.”

/Sandra Nilsson, Ersmark.

”Jag och rottisen Runa gick nosework kurs för rackarungarna som avslutades med doftprovet i februari som vi klarade galant. Sedan i december tog vi en privatlektion för att träna in markeringar. Tack vare Susannes snabba men välupplagda tempo sparade vi tom pengar jämfört med att gå på vår nuvarande lokala kursadministratör. Trotts att en timme kostar 600 har detta gett mer än 2 kurser här i ystad. Vi har fått ett enkelt sätt att träna då till skillnad från exempelvis spår där det både krävs förberedelser och tid är nosework något man bara kan ta fram och köra 5 minuter plus att vi fått med oss tips på hur vi kan fortsätta vår träning hemma.”

Emilie Renhqvist, Ystad.

SAM_4483

”Jag och Frost har gått valpkurs hos Rackarungarnas Hundskola, något som jag verkligen vill tipsa alla som har valp och söker valpkurs! Varför, jo Susanne ger ett lugnt och tryggt bemötande oavsett vilken hund du har så kan hon komma på smarta lösningar och tips. Hon har en sund hundinställning, ger matnyttiga tips och såklart är alla frågor välkomna – ingen fråga är för dum! Vi har fått en massa spännande tips och roliga övningar och framför allt blivit peppade till att pröva på spårning :)”

/Sara Häggström (gick valpkurs med sin bichon havanais Frost sommaren 2014)

SAM_4509

”Jag rekommenderar Rackarungarnas Hundskola eftersom de erbjuder kurser med ett lite annorlunda upplägg än många andra, med bland annat ett medvetet tänk kring miljöträning när det gäller valpar. Miljöträningen gav mig inspiration att träna i miljöer som jag aldrig hade kommit att tänka på själv och den träningen stärker både mig och min hund. :)”

/Kicki Odström (gick valpkurs med sin jaktlabrador Jäger sommaren 2014)

Sara Markström och Leah.
Sara Markström och Leah.

”Susanne är en engagerad instruktör som vill att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen.”

/ Sara Markström (gick spårkurs med sin blandras Leah sommaren 2014)

Stina Furberg och Ozzy.
Stina Furberg och Ozzy.

”Rackarungarnas Hundskola och Susanne gjorde ett kanonjobb med min hund! Det bästa med att komma till Susanne var att hon anpassade träningen just efter oss, stöttade och peppade hela tiden så jag som förare också kände att jag/vi som ekipage utvecklades! Ozzy som haft problem med hundmöten i tre år, vart så mycket bättre på bara ett möte, så jag rekommenderar varmt alla att söka hjälp hos Susanne och Rackarungarnas Hundskola.”

/ Stina Furberg (hade privatlektion med sin rottweiler Ozzy med fokus på att få bättre hundmöten hösten 2014. Har senare gått två nose work-kurser, tävlingskurser och annat) 

Loella Cederstrand och Santos.
Loella Cederstrand och Santos.

”Då jag tog över cocker spanieln Santos i maj 2014 var det en stressad och förvirrad hund som jag hade svårt att få kontakt med. Jag kontaktade Susse och undrade vilken typ av kurs hon trodde vi kunde gå i det här läget för att förbättra mitt och Santos samarbete. Hon rekommenderade sin spårkurs, då hunden får jobba självständigt och samtidigt ”imponera” på mig. Och hon hade så rätt och jag är så nöjd med kursen! Jag rekommenderar hennes kurser framförallt på grund av hennes förmåga att lära ut på ett glatt och positivt sätt och hennes förmåga att hitta lösningar om man kört fast i något moment eller om man har problem med sin hund i vardagen. =)”

/ Loella Cederstrand (gick spårkurs sommaren 2014 med sin cocker spaniel Santos)

Eva Lindström och hennes Leah.
Eva Lindström och hennes Leah.

”Positivt att alla träffar är på helt olika platser och är väldigt varierande så att hundarna får vänja sig vid olika miljöer. Alla övningar bygger på samarbetet mellan förare och hund och på så sätt styrks hundens självkänsla och arbetsglädje hela tiden. Att gå kurs hos Susanne har gett mig mer självförtroende i mitt hundägande, jag känner att bandet mellan mig och min hund har stärkts otroligt mycket och att jag nu vågar utmana både mig själv och mina hundar på ett helt annat sätt än tidigare! Susannes sätt att lära ut är så otroligt lärorikt, man känner att hon besitter stor kunskap och att hon verkligen brinner för det hon gör!”

/ Eva Lindström (gick Rambokurs med sin jack russel terrier Leah i nov/dec 2014)

Lägger till några nyare kommentarer från den senaste allmänlydnadskursen mars/april 2016 som kommit i de utvärderingar som kursdeltagarna får göra efter kursen. Utvärderingarna görs anonymt, därför finns bara citaten här:

”Har varit en mycket bra kurs. Älskar den harmoni du skapar trots en tidvis stimmig miljö.”

”Du får alla att må bra – speciellt viktigt för samtliga förare så att man får vara sitt eget bästa jag.”

”Ordning och reda är en sida som du är en fena på.”

”Som kursledare är du fantastisk! Glad, positiv, inspirerande och framför allt kunnig.”

”Det har varit otroligt lärorikt och man får en bra grund för hund och matte/husse. Du är otroligt duktig och lär ut på ett roligt och bra sätt. Man längtar alltid efter att få komma tillbaka.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s