Nyhetsbrev för april

Här kommer nyhetsbrevet för april månad. Samtliga kurser utom dagkursen med trick och allmänlydnad har hunnit bli fullbokade. Kan det vara något för dig?

Snart är våren här på riktigt vilket gör att också jag växlar upp på riktigt. I det här nyhetsbrevet släpper jag inte mindre än fyra kurser, varav en är en dubbelkurs! Så kolla in vad som passar dig och hugg snabbt! =)

Den 2 maj startar en Nose Work Rambo-kurs. Det är alltså en blandning mellan Nose Work och Rambo, tuff miljöträning. För att vara med här vill jag att du och hunden har gått en Nose Work steg 1-kurs eller liknande och klarat doftprov för eukalyptus. Tanken med kursen är att lära hunden att söka efter doften eukalyptus under lite svårare miljöförhållanden. Hunden får träna sig i att klara längre sök och du får träna ännu mer på att läsa hunden och lita på den. Vi kommer att hålla till på olika ”läskiga” ställen runt om i Skellefteå.

Kursen är på fem träffar, på måndagar mellan kl 18.30–20.00. Den kostar 1 600 kronor, det finns åtta platser och du får plats i den ordning du anmäler dig. Du anmäler dig enklast genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Ange med vilken hund du tänker gå kursen.

Den 4 maj startar en dubbel valpkurs. Den första är mellan kl 18–19.30, den andra mellan kl 19.30–21.00. Kursen är på onsdagar, utomhus i Yttervik, och innehåller fem träffar. Under kursen går jag igenom allmänlydnad som koppelträning, sitt, ligg stanna kvar, inkallning, kontakt och liknande. Jag tar upp hundens hälsa, kloklippning och vi övar miljöträning och viktiga nosövningar.

Åldersgräns: Valpen bör ha fått landa i sitt nya hem i några veckor och fått sin tremånadersspruta. Övre gräns finns inte, nio månaders valpar har till exempel varit med utan problem. Innehållet anpassas efter den nivå var och en befinner sig på.

Kursen kostar 1 800 kronor och har åtta platser i varje grupp. Du får plats i den ordning du anmäler dig. Den första kursen fylls på först och den andra sen. Du anmäler dig enklast genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Ange med vilken hund du tänker gå kursen.

Den 6–7 maj, fredag och lördag, håller jag en nybörjarkurs i Rallylydnad. Det är en tävlingsform som är bra att börja med då den till stora delar baseras på en bra allmänlydnad. I nybörjarklass görs alla moment i koppel. I stort sett ställs inga förkunskapskrav, men det är bra om hunden har tränat på att gå fint vid din vänstra sida.

Kursen hålls utomhus i inhägnaden RackArenan i Yttervik. På fredag tränar vi mellan klockan 17–20, på lördag pågår kursen mellan 10–16 med paus för fika och lunch, vilket ingår i kursavgiften. Meddela i din anmälan om du har några allergier eller ex vis vegetariska önskemål.

Kursen kostar 1 400 kronor och har åtta platser. Du får plats i den ordning du anmäler dig. Ange med vilken hund du vill gå kursen. Enklast anmäler du dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com.

Den 13 maj startar min första dagkurs, en kurs med fokus på inlärning av trick samt en del allmänlydnad. Den är på fem träffar och hålls på fredagar i inhägnanden RackArenan i Yttervik mellan klockan 10.30–12.00.

Kursen baseras till stora delar på Kyra Sundances koncept ”Do More With Your Dog” vilket syftar till att få en bättre kontakt med sin hund och få den att känna sig duktig och uppskattad. Jag lägger också till grundläggande allmänlydnadsmoment som koppelträning, inkallning, sitt och ligg stanna kvar.

Alla hundar i alla åldrar kan vara med. Om du har en valp är det bra om den hunnit bli cirka fyra månader.

Kursen kostar 1 600 kronor och har åtta platser. Du får plats i den ordning du anmäler dig. Ange med vilken hund du tänker gå kursen. Enklast anmäler du dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com.

Fler kursstarter planeras för fullt så det är troligt att det blir ett extra nyhetsbrev under april månad. Håll utkik.

Jag har börjat få många förfrågningar om helgkurser på annan ort och jag har till exempel blivit ombedd att göra spännande program för kennelträffar, hundras-träffar och liknande. Det känns jätteroligt och har du någon liknande plan är det bara att du hör av dig. Vi kan träna rambo, rallylydnad, Nose Work, lydnadsklass, spår eller annat kul.

En annan sak som är ruggigt kul är det stora gensvaret jag fått på min webbkurs för nybörjare i Nose Work! Många har redan hunnit köpa den och börjat träna sina hundar. Så nu ska jag rappa på och göra uppföljaren – Allt du behöver veta inför doftprovet. Efter det kommer jag att jobba fram andra webbkurser, som allmänlydnadskurs, valpkurs och liknande. Blir riktigt spännande. Om du blir nyfiken och vill kolla in detta så hittar du mina webbkurser här.

Mitt träningstips denna gång får bli en utmaning som du kan göra med några hundkompisar. Se om ni kan lyckas med detta som visas på filmen. Om ni gör det vill jag gärna att du skickar en film som bevis till mig!

Jag har stora förhoppningar om att klara det med min nuvarande allmänlydnadskurs – så vi får se vem som fixar det först! =)

Ha det superbra så länge!

/ Mvh Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s