Vilket fantastiskt resultat!

Den här synen möter de nervösa hundförarna.
Den här synen möter de nervösa hundförarna.

I söndags arrangerade jag doftprov för dem som gått Nose Work-kurs hos mig. Anna-Lott Ingvarsson, också Nose Work-instruktör, kom från Sävar för att agera provledare så allt blev rätt och riktigt.

Det kom 21 ekipage till provet. En del hundägare hade insjuknat strax före och även fått förhinder på andra sätt så därför blev det lite färre än planerat.

För dig som ännu inte fått kläm på vad ett doftprov innebär så handlar det om att med hjälp av hundens fenomenala nos hitta doften eukalyptus som är gömd i en av tolv likadana kartonger. Hunden är tränad till att tycka att doften är värdefull, och föraren är tränad på att kunna läsa sin hund och se när den hittat rätt.

Resultatet blev fantastiskt. ALLA klarade provet! 100 procent kunde med hjälp av sin hund peka ut rätt låda. Riktigt imponerande. Jag är så glad och stolt över deras prestationer – riktigt bra jobbat av dem.

Efter det blev det skojtävlingar. Vi delade upp gruppen i två gäng. Ena gänget fick köra två inomhussök med Anna-Lott som domare. Andra gänget fick köra andra två inomhussök med mig som domare. Skitkul att se hur duktiga de var. Elin Möller och Margareta Hedström vann varsin klass. Riktigt skickliga. Och snabba.

Jag fick flera frågor om framtida Nose Work-tävlingar. Det har ju inte direkt kryllat av dem norr om Dalälven. Det är lite klurigt att få tag på domare – de är rätt uppbokade. Men jag ska se vad jag kan göra =)

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s