Varför jag inte har ett kösystem

Fanny och Elvis på en Rambokurs.
Fanny och Elvis på en Rambokurs.

”Du lever ju en företagares högsta dröm”, sa en vän inom hundbranschen till mig.

Jag hade bett om råd hur jag, mest mentalt, skulle tackla den situation som uppkom allt oftare: att jag presenterar en ny kurs via nyhetsbrevet och vips är den fullbokad inom en timme.

Visst – det är jättekul! Jag blir alldeles rörd och tacksam att så många vill gå kurs hos Rackarungarnas Hundskola. Jag ska göra allt jag kan för att ge bra kurser och försöka behålla det intresset.

Men det är så många fler som hör av sig för sent och INTE får en plats. Det skär i mig varje gång jag måste svara ”Tyvärr, kursen har blivit fullsatt så jag måste placera dig på reservplats.”

En del hundägare har frågat om de inte får ställa sig i kö. Eller om de inte har ”första tjing” på nästa kurs när de nu blev reserver. Det är därför jag skriver det här inlägget. Jag vill förklara varför jag väljer bort ett kösystem.

  • För det första blir det i mina ögon riktigt krångligt att hålla ordning, och rättvisa, i den kön.
  • För det andra är det inte säkert, och i många fall knappast troligt, att hundägaren fortfarande är intresserad av en valpkurs eller annat när det väl blir dags. Det har hunnit hända andra saker under tiden. Hundägaren kanske har gått kurs hos någon annan eller löst det på annat sätt.
  • För det tredje kanske inte dag och tid passar hundägaren när det väl blir dags. Måndagar klockan 18 kan krocka fullständigt med jobbschemat eller utlandsresan.
  • För det fjärde är jag rädd att köerna kommer att bli riktigt långa och stoppa upp alla möjligheter att komma in som ny.

Därför tycker jag att sättet att lansera nya kurser via nyhetsbrevet är hyfsat bra och rättvist. Alla får en ny chans varje månad. Alla får veta alla fakta om kursen först och kan ta ställning till om dag, tid och upplägg passar innan man anmäler sig.

Det gäller förstås, i alla fall med det tryck som är idag, att vara snabb. Nyhetsbrevet kommer i början av varje månad. Det gäller att ha koll på mejlen. Det är det trixiga.

Skulle du komma på något annat system, eller någon variant på det jag använder nu, som skulle vara rättvist men ännu bättre uttänkt får du gärna höra av dig. Det kan vara något jag inte tänkt på ännu! Hör av dig till rackarungarnashundskola@outlook.com.

En sak till: har du otur och missar att anmäla i tid till kurser hela tiden, eller känner att du inte orkar ha den där superkollen på inkorgen, så kan du boka privatlektioner. Då tränar vi när det passar dig och du får all fokus på dig och din hund. Det kostar 600 kronor i timmen. Du kan läsa mer om det här: https://rackarungarnashundskola.com/hundmoten-och-privatlektioner/

Ha det bra så länge. Och var så säker – i mitt huvud bubblar hela tiden nya idéer om framtida kurser – så håll utkik i nyhetsbrevet. Snart är det din tur!

/ Susanne

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s