Februaris nyhetsbrev

Här kommer februaris nyhetsbrev som gick ut till prenumeranterna igår. I vanlig ordning har kursen som annonseras, denna gång en allmänlydnadskurs, blivit fullsatt. Men kolla in hundmötesträffen, och träningstipset som kanske mer är en utmaning? / Susanne

Nu är det en massa spännande som händer.

Jag börjar att berätta att jag tänker arrangera en hundmötesträff. Den går alltså ut på att hundägare möter varann UTAN att hundarna hälsar på varann, så egentligen kanske jag ska kalla det en ickehundmötarträff =) Nåja, du fattar vad jag menar.

Den blir måndag den 22 februari klockan 18.00. Då kommer åtta deltagare från min allmänlydnadskurs att vara med och träna, och du som inte är med på kursen får chansen att träna hundmöten gratis så vi blir ett stort gäng. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att komma förbi om det passar.

Vi träffas på Coop Byggs parkering på Anderstorp. Och nu vädjar jag till er – för att träningen ska bli så effektiv som möjligt – lämna hunden i bilen till en början. För om du tar ut den med detsamma och den får stå och ”tjuvkika” på de andra hundarna innan vi sätter gång så tappar det halva grejen.

Låt mig få chansen att styra upp övningen, så att vi tar ut hundarna en och en och inte alla på en gång. Då kommer träningen att bli mycket bättre.

Tanken är att hälften ska gå åt ena hållet på en viss rundslinga, och hälften åt det andra hållet. Mellan varje ekipage ska det vara ett mellanrum på gärna 30 meter eller mer. När ni kommit halvvägs kommer ni att börja mötas och får många tillfällen att träna och belöna när hunden gör rätt. Vi kommer att gå två–tre varv.

Ta med bajspåsar, det kommer troligen att behövas. =)

Ta med många GODA godisar som du kan avleda med så hunden förhoppningsvis finner dig intressantare än de mötande hundarna. Med goda menar jag korv, köttbullar, blodpudding etc.

Här finns en artikel jag skrivit tidigare om hur du får bättre hundmöten. Värm gärna upp genom att ha läst den innan du kommer.

Så till nästa punkt.

Intresset för allmänlydnadskursen var så stort att jag kommer att köra en till.

Den startar onsdag 23 mars kl 18.00–19.30. Vi håller till inomhus i Becurhuset i Bureå. Vissa övningar blir utomhus.

Redan andra träffen blir det ett uppehåll eftersom det är påsklov. Så ingen kurs den 30 mars. Men sedan fortsätter den 6/4, 13/4, 20/4 och sista träffen onsdag den 27/4.

Under kursen går jag igenom grundlydnad som inkallning, sitt och ligg stanna kvar, hur du får hunden att inte dra i kopplet, hur du lär hunden att gå fot, hundmöten, kloklippning, miljöträning och nosövningar. Mer detaljerad kursplan får du på plats.

Kursen kostar 1 600 kronor, inklusive moms. Vill någon familjemedlem följa med och kika går det bra.

Det finns åtta platser, du får plats i den ordning du anmäler dig. (Kursen har blivit fullsatt plus reserver)

Avslutningsvis kommer träningstipset. Den här gången kanske det mer är en utmaning till dig som vågar.

Det handlar om tuff miljöträning, att hjälpa hunden klättra upp i ett älgtorn och sedan få ned den därifrån igen. Nu har det ju kommit åtminstone ett hyfsat lager med snö som skyddar ifall det går lite på tok. Kom då ihåg att agera som om eventuella krascher hör vardagen till, skratta och skoja med hunden, så visar du att det inte var något farligt.

Fast bäst är ju förstås om det inte blir någon krasch. =)

Här kan du se en film på hur det såg ut när jag och min vorsteh Hagel hittade ett lämpligt älgtorn att klättra upp i.

Det var allt för den här gången. En massa fler spännande saker är på gång, mer kommer i nästa nyhetsbrev!

/ Mvh Susanne L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s