Novembers nyhetsbrev

Här kommer novembers nyhetsbrev. Återigen har kurserna blivit fullsatta innan jag lägger ut informationen på hemsidan. Hann du inte nu heller – misströsta inte. Det kommer snart fler kurser. Och du – det går att samla ett gäng och anlita mig för en helgkurs eller liknande också. Eller som några redan gjort – tagit privatlektioner.

/ Susanne 

Det här med Nose Work har med all rätt blivit superpopulärt. För det ÄR verkligen så himla roligt, både för förare och hund. Och hunden blir precis så där trött som jag älskar att se – när de bara kurar ihop sig på sin bädd efteråt med ett nöjt knorr.

Så därför öppnar jag upp för två Nose Work-kurser till. Precis som sist så är de på samma vardagskväll – nu på måndagar. Vill du läsa mer om vad Nose Work är så klicka här.

  • Kurserna startar måndag den 23 november och är på sammanlagt fem måndagar i rad, den sista blir måndag den 21 december.
  • I kursen ingår också en sjätte gång då det blir doftprov. Det kommer att bli söndag den 7 februari 2016.
  • De sex första personerna som anmäler sig hamnar i den första gruppen; mellan kl 18.00–19.30.
  • De nästföljande sex personerna som anmäler sig hamnar i den senare gruppen; mellan kl 19.30–21.00.

Kursen är inomhus i Becurhuset i Bureå. Den kostar 1 800 kronor, inkl moms. I priset ingår en flaska med vattenbaserad hydrolat eukalyptus, doftprovet och en skojtävling. Du får en kursplan vid första kurstillfället.

Alla hundar kan träna Nose Work. Även hundar som inte går att ha lösa, eftersom allt görs i koppel. Även utåtagerande hundar kan vara med eftersom sökarbetet utförs en och en på tävling. På kursen går det att anpassa så att en utåtagerande hund kan få jobba mycket enskilt.

Även valpar/unghundar kan vara med. Men de behöver vara ett år för att få göra doftprovet.

Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Du får plats i den ordning du anmäler dig. Välkommen!

Under december blir det även en helgkurs i ett annat ämne. Jag kommer att hyra in en person med särskilt imponerande kompetens i ämnet. Det är efterfrågat av många och jag vill bara förvarna om att information om kursen går ut i ett extra nyhetsbrev inom kort. Så var beredd! =)

I övrigt vill jag berätta att inhägnaden RackArenan kommer att gå i ”träda” när snön kommer. Då tas alla hinder bort för vinterförvaring. Så passa på nu att åka dit och testa de nya tunnlarna och gå Rambobanan. Glöm inte bort att du kan boka inhägnaden om du vill ha den för dig själv. Här kan du läsa mer om allt som rör RackArenan och Rambobanan.

Avslutningsvis kommer träningstipset. Det är antagligen en större utmaning för dig med en större hund än en mindre. Men kämpa på!

Min tanke är att ni ska lära hundarna att rida på er rygg. Det är å ena sidan en kul aktivitet att träna. Å andra sidan kan det också vara en bra sak att kunna om hunden blir skadad eller ormbiten långt ute i skogen.

Det kan vara bra med hjälp av någon annan i början, men det går att träna själv också. Det kan du se på den här filmen som jag satte ihop en tidig söndag morgon.

Ta fram några smarriga hundgodisar. Sätt dig på huk på golvet och visa hunden godisen. Sedan lockar du hunden med godishanden att kliva upp på din rygg. Allt eftersom kommer godishanden högre och högre upp.

Låt hunden få sin belöning då och då redan för att den sätter sina tassar på din ländrygg eller så. En del hundar kan tycka att det är läskigt eller onödigt ”stöddigt” att hålla på så här, så du får ge det den tid din hund behöver.

Allt eftersom kommer din godishand högre och högre mot din nacke. Jo, det kan nog ibland känns som om du håller på att fastna i en konstig ”vinkelvolt” med handen bakom nacken. Hunden får klättra högre och högre för att nå godisen. Snart kan du börja resa dig lite ur hukställningen och då ta tag i hundens bakben och ”putta på” litegrann.

Gör om den rörelsen många gånger så hunden blir trygg. Lätta bara någon decimeter med hunden helt på ryggen. När det funkar går du sakta högre och högre. Men se till att hunden inte tvärt får panik och kastar sig av din rygg och kanske gör sig illa. Här kan det vara bra att ha en medhjälpare.

Till slut kan du stå helt upprätt med hunden på ryggen. Ta en selfie vetja och mejla mig!

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s