Rallylydnadskursen blev fullsatt på 40 minuter

Hej

Det här extra nyhetsbrevet gick ut till prenumeranterna på fredagsaftonen. Jag trodde att det kunde vara en lite svår tid, att många har fullt upp då med familj och fredagsmys. Men intresset var stort. Anmälningarna bara rasslade in. Platserna med hund är nu fullsatta.

Så du som läser detta nu och blir sugen att vara med – det finns åhörarplatser kvar. Det är faktiskt en smart grej! Jag har testat det själv. Det är så skönt att bara få TITTA och LÄRA, inte hålla på och tjorva med sin hund, hålla koll på om den är kissnödig eller hungrig och liknande – du kan verkligen FOKUSERA på det instruktören säger och sedan får du se alla ekipage, vilket du aldrig har tid med annars, och få en massa intryck från dem. Så nappa på det om du är sugen – läs mer i nyhetsbrevet nedan.

/ Susanne 

Rallylydnadskurs

Hej, som jag förvarnade om i förra nyhetsbrevet så kommer här ett extra nyhetsbrev. Jag vill berätta om en helgkurs där jag anlitat en mycket kompetent person.

Fredag den 4:e och lördag den 5:e december blir det en helgkurs i Rallylydnad – för nybörjare. Kursledare blir Marielle Rönnebro från Kiruna.

Hon har gått Svenska Brukshundklubbens grundmodul och Mentalkunskap 1 (M1) och är på väg att bli SBK-instruktör.

Marielle har tävlat upp fyra vorsteh till Rallylydnadsmästare. Hon ligger som nummer 47 på SM-kvallistan med sin äldsta hund och som nummer 94 med sin yngsta som nyligen blivit Rallylydnadsmästare.

Hon har också två godkända resultat i Avancerad klass med en korthårig vorsteh som ägs av en annan hundägare. Hon har fått godkänt resultat med en chihuahua i Fortsättningsklass.

Förutom att hennes hundar är meriterade inom rallylydnad har de även fina karriärer inom jakt, drag, viltspår, bruks, lydnadsklass och utställning.

Jag har mycket stort förtroende för Marielle och hennes hundträning. Därför har jag bett henne att komma och hålla en nybörjarkurs i Rallylydnad inomhus i Becurhuset i Bureå. Jag planerar att själv gå kursen. Det blir med en av våra siberian huskys. Hon heter Flinga och gillar två saker; dra släde och äta mat. Så det här blir intressant! =)

Det finns totalt åtta platser. Om intresset är större än antalet platser kommer vi även att erbjuda så kallade åhörarplatser, max åtta platser.

Din hund bör vara minst sex månader för att orka hänga med hela kursen. Det finns inga egentliga förkunskapskrav men som deltagare får du ut mer av kursen om hunden kan grunder som sitt, ligg och följsamhet.

Marielle kommer att gå igenom alla Nybörjarklassens moment och även visa en del från Fortsättningsklass. Det blir mycket tips om hur domaren vill att momenten ska se ut. Teori varvas med praktik.

Kursen börjar på fredag den 4:e december klockan 18.00–20.00.

Sedan fortsätter den på lördag den 5:e december mellan klockan 8.30–16.00.

Fika ingår, meddela i din anmälan om du har några allergier vi ska ta hänsyn till.

Lunch fixar var och en själv, min plan är att vi drar iväg till en pizzeria i närheten så får var och en beställa det den vill.

Kostnad: 

1 000 kronor per deltagare med hund, inklusive moms. Vill du vara med som enbart åhörare kostar det 400 kronor per person. Även då ingår fika.

Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Ange med vilken hund du tänker gå kursen. Du får plats i den ordning du anmäler dig.

Välkommen! Och du – trevlig helg!

/ Susanne L

 

© 2015 Microsoft
Villkor
Sekretess och cookies
Utvecklare
Svenska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s