Nu blir det en låååång runda där alla ryms

hundmoten1

Söndag den 8 maj klockan 19.00 är det dags för en ny hundmötesträff. Vi ska alltså träna på att möta andra hundekipage och kunna passera utan allt för mycket stök och bök. =)

Notera att det är gratis och att ALLA är välkomna. Även de som har hundar som inte kan ”uppföra sig” – det är ju just därför den här övningen ordnas – så man som hundägare ska få chansen att träna med likasinnade och slippa skämmas.

Den här gången träffas vi på Leo leklands parkering. Låt hundarna sitta kvar i bilarna i början, i alla fall ni som kommer med bil, så blir det mycket enklare att få ordning och dessutom hinner inte hundarna ”tjuvträna” och inse att det är någon sorts övning. Jag vill få det så naturligt som möjligt.

Därför blir det den här gången en extra lång runda som vi går, så det inte blir så trångt som det blev sist. Då kom ju överraskande cirka 80 ekipage, gången före det var det kring 40 – så det tar sig kan man säga =) Så här ser den planerade rundan ut:

Runda anderstorp
Rundan går förbi Logart Bil och mot koloniområdet.

Halva gänget går alltså åt ena hållet och håller ett avstånd på cirka 80 meter mellan varje ekipage. Det andra halva gänget går åt andra hållet med ett avstånd på cirka 80 meter per ekipage. Man får gå två och två också om man vill – det blir bara naturligare med den variationen. Efter cirka halva rundan börjar ekipagen mötas och får träna hundmöten gång på gång.

Nu blir rundan tre kilometer lång och jag skulle tro att de flesta tycker att det räcker med ett varv då. Ta med sköna skor, bajspåsar och riktigt mycket GOTT godis.

Det kan hända att jag tillsammans med några andra lyckas styra upp lite specialövningar i mindre grupper efter vi har gått vår runda, som att gå slalom mellan varandra, sitt stanna kvar och andra allmänlydnadsövningar. Känner du att du vill hjälpa mig med detta och ”ta kommandot” i en grupp på cirka tio personer får du gärna höra av dig till mig.

Om du klickar här på länken får du lite tips på hur du kan få hundmötena att gå smidigare.

Åter igen – välkomna ALLA!

/ Susanne

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s