Dags för en ny hundmötesträff

Ett bra tips vid hundmöten: Koncentrera dig helt och fullt bara på din egen hund.
Ett bra tips vid hundmöten: Koncentrera dig helt och fullt bara på din egen hund.

Alla som vill är välkomna till en gratis hundmötesträff onsdag den 30 mars kl: 18.00. Denna gång träffas vi på den stora travparkeringen, den intill Burträskvägen, vid Skelleftetravet (här hittar du en karta). Kör gärna in via Burträskvägen – inte via stallbacken där också veterinärstationen ligger – detta efter önskemål från travfolket.

När ni kommer – låt hundarna vara kvar i bilarna så blir det lättare att introducera och dessutom hinner inte hunden tjuvkika på alla andra hundar innan vi satt igång. Tanken är ju att det ska bli så likt vardagen som möjligt – att hunden inte riktigt ska fatta att vi övar. Halva gänget kommer att gå åt ena hållet runt travbanan, halva gänget går åt andra hållet och halvvägs börjar ni mötas. Försök hålla stora avstånd mellan hunden bakom och framför dig i ledet, cirka 60 meter, så att hundmötena sprids ut på ett så naturligt sätt som möjligt.

Tanken med träffen är alltså att vi ska träna på att kunna möta och passera andra hundar under ordnade former. Notera att vi ska TRÄNA på det. Du behöver alltså INTE ha en väluppfostrad hund som redan kan det här, och du behöver INTE tänka att du stör om du har en hund som lever rövare vid hundmöten – det är bara bra träning.

Men om du vill kan du ”tjuvträna” genom att kolla in en artikel jag skrivit om hundmöten och vilka de fem vanligaste misstagen är. Den hittar du här.

Vi brukar gå två varv ungefär. Sedan är det liksom klart. En del kan bli lite snopna att allt det roliga är över inom bara en knapp timme. Vill du kan du ju komma överens med någon annan hundägare som också ska dit att ni går en egen promenad efteråt åt något annat håll. Men det får du så klart bestämma själv. En del är rätt nöjda redan efter hundmötesträningen också =)

Glöm inte ovanligt många GODA godisar och bajspåsar! =)

Funderingar?

Ring/sms:a 070-577 31 87 eller mejla rackarungarnashundskola@outlook.com.

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s