Mars månads nyhetsbrev

Lite sent kommer nu mars månads nyhetsbrev upp på hemsidan. Kursen, som är en allmänlydnadshelg, har hunnit bli fullsatt och fått reserver. Men kolla gärna in träningstipsen i filmen.

/ Susanne

Hej

Hoppas att du har det bra och njuter av långa hundpromenader i vårsolen. Nu är det dags för mars månads nyhetsbrev, vad snabbt det går!

Jag tar det viktigaste först. Intresset för allmänlydnadskurser är så stort att jag bestämt att det blir en koncentrerad kurs i allmänlydnad under en helg.

Det blir lördag och söndag den 2–3 april. Klockan 10–15 båda dagarna, lunch ordnar vi på en lokal pizzeria. Vi kommer att hålla till utomhus någonstans i trakterna av Yttervik och Bureå, en mer konkret plats kommer att meddelas senare beroende på hur snön tinar undan.

Under helgen går jag igenom delar som kontakt, gå fint i kopplet, sitt och ligg stanna kvar och inkallning.
Jag tar också upp hundens hälsa, kloklippning och vi testar att lära hunden olika trick.
Utöver det kommer vi att lägga tid på miljöträning och nosövningar. Du får en kursplan på plats.

Det finns åtta platser. Den som anmäler sig får ta med sambo/barn om den vill. Ju fler i familjen som hör samma sak desto bättre =)

Kursen kostar 1 300 kronor, inklusive moms. Du får plats i den ordning du anmäler dig – vilket enklast sker genom att svara på detta mejl. Ange med vilken hund du tänker gå kursen. Det finns inga särskilda åldersgränser för hunden åt något håll, men jag bedömer att en valp bör vara över fem, sex månader för att orka hela helgen.

Så till det näst viktigaste. Ungefär i mitten av mars kommer det att komma ett extra nyhetsbrev. Då har jag ytterligare en nyhet att berätta. Det är något som jag väntat länge och otåligt på att få berätta och nu snart är det äntligen dags! Så håll utkik.

Mitt träningstips denna gång blir den film som jag har gjort när jag tränar min vorsteh Hagel. Jag håller ju på att utbilda mig till certifierad trick hund instruktör och i det ingår, förutom ett maffigt teoriprov, också att jag ska lära min hund flera olika trick plus att visa hur jag skulle lära andra hundägare några andra trick.

Här kan du se de sex trick som jag börjat lära in. Hoppas att du blir inspirerad att testa ett eller flera av dem. Klicka på länken här: https://rackarungarnashundskola.com/2016/02/25/vilket-av-de-sex-tricken-vill-du-borja-med/

Så en sista sak. Under den månad som har gått så har TV Skellefteå lagt in ett nytt inslag i sin tablå. Inslaget handlar om Rackarungarnas Hundskola – så himla kul! Det spelades in i höstas och jag får berätta om RackArenan, Rambobanan, ge några tips och tricks samt ta upp det här med ”problemhundar” och mina tankar kring det. Om du inte har hunnit kika på det än så hittar du det här: https://rackarungarnashundskola.com/film-om-rackarungarnas-hundskola/

Det var allt för denna gång! Träna på! =)

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s