Extra nyhetsbrev i mars

Nu kan jag äntligen berätta. När det har varit ett sådant tryck på kurserna har jag funderat på vad jag kan göra för att fler ska få plats. Jag kan försöka klona mig, men det går dåligt än. Jag kan anställa någon – men det vågar jag inte än. Så jag kom på att jag kan skapa kurser där du som hundägare alltid är garanterad en plats – genom webbkurser.

Jag vet att halva nöjet med att gå kurs är att få umgås med de andra hundägarna och träna på att hunden ska klara att göra vissa saker fastän det finns distraktion av andra hundar runt omkring. Men. Det andra halva nöjet är ju faktiskt att se sin hund utvecklas, att se hur du och hunden får en bättre kontakt och ett bättre samarbete. Det får du ändå med en webbkurs.

Det finns också många hundägare som har en sådan hund att de under en tid vill undvika att träna på distraktionen med andra hundar, det blir helt enkelt för svårt. Men däremot klarar hunden av att lära sig och koncentrera sig om den får jobba i lugn och ro i hemmiljö.

Utöver det finns det fler fördelar med webbkurser:

  • Det passar dig som jobbar på knepiga och oregelbundna tider och har svårt att passa in en vanlig kurs i ditt schema.
  • Det passar dig som har en bit att åka för att komma till de platser där jag håller mina kurser.
  • Det passar dig som har en tight budget men ändå vill hänga med i det senaste. Eftersom webbkursen är just en webbkurs kan priset pressas mer än vanligt.
  • Men det bästa tycker jag ändå är det jag nämnde från början – att du alltid är garanterad en plats!

Min första webbkurs är en nybörjarkurs i Nose Work. Det är en perfekt aktivitet att träna hemma.

Det kommer att bli fler webbkurser inom kort. Först och främst en kurs i hur doftprov går till och vad som är bra att tänka på – det blir som en naturlig fortsättning på nybörjarkursen. Nästa kurs efter det blir en allmänlydnadskurs – jag spånar för fullt på upplägget.

Men åter till nybörjarkursen i Nose Work. För att se att den verkligen fungerar och för att få en del tyckanden om kursen har jag låtit fem ”testpiloter” få köpa kursen och träna enligt anvisningarna. Totalt handlar det om nio korta filmer som beskriver allt från de inledande övningarna till behållarsök, inomhussök, fordonssök och utomhussök.
Här får du några utlåtanden:

Ewa Hedman Mikkelsen med aussien Mizzy. ”Bra upplägg, lättbegripligt med tydliga instruktioner. Jag skrattar fortfarande åt bloopersklippen. Bra att visa hur belöningen ska ges på rätt sätt/fel sätt. Det var enkelt även för mig att köpa kursen 😀 Passar alla från novis till erfaren, ger din hund och dig mer samarbete och glädje tillsammans. Lättillgängligt. Bra alternativ med webbkurs eftersom det passar alla och kan tränas när som helst vilket är kanon. Kan varmt rekommenderas, grymt rolig sport och hundträning som utmanar både dig och din hund.”

Karolina Eriksson Morén och hennes två pudlar Kelly och Harriet. ”Att köpa kursen var verkligen superenkelt och det uppskattade jag stort då jag verkligen inte är något datasnille samt kan få lite panik om det krånglar :p Jag tycker att kursen och filmerna var väldigt lätt att förstå och jag gillar verkligen idén med en webbkurs med filmer, den ger känslan att man faktiskt är på kurs och får se vad allt handlar om istället för att bara försöka läsa sig igenom det. Och att man dessutom kan göra den själv hemma när det kan vara svårt att hitta tid till kurser osv 🙂 När det gäller det praktiska med mina hundar då blev jag faktiskt överraskad hur smidigt det gick. Både att hundarna väldigt snabbt förstod vad allt handlade om och hur jag själv förstod vad allt handlade om efter att ha fått instruktionerna och kopplat ihop när belöningen behöver sättas.”

Helene Karlsson med spanska vattenhunden Noppe:
”Filmerna är upplagda på ett pedagogiskt och lättfattligt sätt.”

Madeleine Bolling med golden retrievern Charlie:
”Jag har sett filmerna några gånger och även gått tillbaka efteråt för att verkligen sen att jag förstått rätt. Eftersom man kan se när man vill och behöver blir allt enklare och jag slipper känna mig dum att jag inte fattat eller kommit ihåg rätt. Det är ett perfekt sätt att stimulera Charlie så att jag inte känner att jag bara rastar av honom med en långpromenad. Det är en övning som kan startas upp snabbt och inte kräver mer än att jag har gott godis hemma. Jag tycker detta var ett bra sätt att lära mig Nose Work och få kvalitetstid med Charlie.”

Marie Oscarsson Burman med jack russeln Smilla:
”Det var relativt lätt att köpa kursen. Smilla tycker det är roligt att träna. Det går bra att göra hemma i köket och att det är bra aktivering av hunden utan att det behöver ta lång tid.”

Här kan du tjuvkika på en trailer om den första webbkursen: https://youtu.be/HbvNrJyMR2Y

Nu hoppas jag att du är supernyfiken på att kolla in var du kan hitta denna webbkurs? Då klickar du här: https://susanne-lindberg.mykajabi.com/

Svara gärna på detta mejl och berätta vad du tänker och tycker om det här. Berätta gärna om du köpt kursen och vad du tyckte. Berätta vad du tycker är viktigt att jag tar upp i en kommande webb-allmänlydnadskurs. Jag blir jätteglad för olika former av återkoppling. Så tryck på ”svara” och kör igång! =)

Nästa nyhetsbrev kommer i vanlig ordning i början av april. Även då med spännande nyheter på flera fronter.

/ Mvh Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s