Vilket av de sex tricken vill du börja med?

Tidigare har jag berättat att jag utbildar mig till så kallad CTDI, Certified Trick Dog Instructor. Det kan du läsa mer om här. Förutom ett maffigt teoriprov ingår även att visa att man kan träna in trick på sin egen hund och visa hur man skulle lära andra att göra detsamma.

Nu har jag börjat så smått att träna in tricken. Jag måste säga att det är fantastiskt kul! Hagel älskar känslan av att vara duktig och räkna ut vad sjutton jag menar.

Den som någon gång tvekar och tänker ”ska jag verkligen träna in den grejen också på min hund – det kanske blir för mycket i hjärnkontoret?” så säger jag bara – ös på! Så länge du tränar under positiva former kommer hunden bara att glädjas över att få lära sig en till sak, och en till. Ju mer hunden lär sig desto lättare lär den sig nästa grej.

Kolla bara in filmen här ovan. Vi har inte alls nött länge på något av tricken. Det är första passet på flera av dem. Visst – de är inte helt klara än. Men du ser hur jag börjar och blir kanske sugen att testa du med? Vilket av tricken vill du starta med? Kanske alla? =)

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s