Vilken toppendag det blev i Kalix

Jag, Jannice, Julia, Viktoria och Sara.
Jag, Jannice, Julia, Viktoria och Sara.

I lördags satte sig fem tjejer och fem hundar i två olika bilar och åkte upp till Kalix. Så roligt att vara ett litet gäng som får surra tillsammans och diskutera allt in i minsta detalj med likasinnade.

Vi var alla anmälda i nybörjarklassen. Jag och min vorsteh Hagel hade ett kvalificerat resultat sedan tidigare. Nu hade vi anmält till båda rundorna och teoretiskt fanns det en chans till ett så kallad rallylydnadsdiplom om vi klarade båda rundorna med kvalificerat resultat. Men det försökte jag inte tänka för mycket på. Bara ta en bana i taget och göra vårt bästa.

Men tänka sig så himla bra det gick. Hagel fixar alla moment skitbra nu. Det enda som vi har problem med är att backa, ett, två och sedan tre steg. Han blir så ivrig och går upp i stress och nästan klättrar på mig – fastän jag försöker sucka, djupandas och inte möta hans blick. Det får vi helt enkelt öva mer på.

Vi fick två rundor med kvalificerat resultat. Första rundan som du ser här nedan landade på 87 poäng och en sjätte plats.

Seger! Och en tredje plats till Viktoria. Vilket gäng va!
Seger! Och en tredje plats till Viktoria. Vilket gäng va!

Den andra rundan landade på 92 poäng och en seger! Vår första seger i rallylydnad. Verkligen storstilat! Den rundan kan du se här. Hagel ser verkligen ut att ha roligt, det gläds jag åt extra mycket.

För de andra Skelleftetjejerna gick det också bra. Sara Häggström, som tävlade för första gången med sin havanais Frost, fick två rundor med kvalificerat resultat. Och dessutom domarens pris för extra fin prestation!

Jannice Sundberg fick en runda med kvalificerat resultat med sin Aska, Julia Mellquist fick två fina rundor med staffen Theo – en blev på retsamma 68 poäng, men hon var ruggigt nöjd över känslan och förbättringen sedan Pitetävlingen.

Viktoria Stark knep sitt tredje kvalificerade resultat och fick rallylydnadsdiplom.

Så det var ett gäng glada tjejer och trötta hundar som återvände hem till Skellefteå. Nu siktar vi mot Umetävlingen i april. Ska du med? =)

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s