Framsteg på Nose Work-kurserna

I onsdags körde vi andra passet på de båda Nose Work-kurserna. Nu förde vi in nya behållare i form av rostiga bromsskivor som världens bästa Micke på Bilverkstan på Älvsbacka hjälpt mig att ordna. Hundarna ska alltså inte få chansen att tänka att det här med Nose Work gäller bara bland kartonger, det kan vara bland vilket skrot som helst =)

Vi förde även in begreppet igångsättning: att man som förare står på ett särskilt sätt när man startar hunden på söket. Det gör att hunden lättare förstår vad man har tänkt när man kommer i nya miljöer. Det hjälper också hunden att komma i rätt sinnesstämning – fokuserad och lagom laddad.

Under passet fortsatte vi att lägga små korvbitar intill doften med eukalyptus för att verkligen ”limma” fast intrycket att ”det av någon mysko anledning alltid luktar eukalyptus där jag hittar korvbiten”. Till slut blir det inte så mysko längre utan självklart.

Det märkte vi när vi som slutövning satte en doft med eukalyptus på en magnet och placerade den på ett element. Då la vi ingen korvbit intill och hundarna blev ändå väldigt intresserade av eukalyptusdoften – för det leder ju till korv. =)

Kolla in de båda filmerna så får du en bild av träningspasset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s