Oktobers nyhetsbrev

Så här såg nyhetsbrevet ut som jag skickade ut tidigt på fredagsmorgonen. I vanlig ordning har de nämnda kurserna blivit fullsatta och fått reserver. Men det kommer att bli fler Nose Work-kurser – både ”riktiga” kurser som har en träff i veckan och leder till doftprov, samt ”snabbintro-kurser” under en helg som inte har målet att hinna till doftprovs-nivå innan helgen är slut. Hojta gärna till om du och några kompisar vill boka upp en sådan helg.

/ Susanne

Nu äntligen kan jag lansera inte bara en, utan TVÅ, Nose Work-kurser. Ta chansen att göra något av det roligaste du kan göra med din hund – låt den få jobba som en riktig narkotikahund fast med lovliga doftämnen som eukalyptus, lagerblad och lavendel.

Är du ny prenumerant på nyhetsbrevet kan du kolla in vad jag skrev förra gången om Nose Work genom att klicka här.

Båda kurserna startar samma dag, onsdag den 14 oktober. Första kursen är mellan klockan 18.00-19.30 och den andra tar vid direkt och börjar klockan 19.30-21.00.

Passen kommer alltså att vara 1,5 timme per gång, inomhus i Becurhuset i Bureå.

Det blir 5 träffar på onsdagar plus en sista gemensam träff söndag den 22 november då vi gör ett officiellt doftprov och en skojtävling – totalt 6 tillfällen. Målet är att hunden lär sig förknippa eukalyptusdoften med något värdefullt och tycka det är roligt att söka efter doften. Under kursen får du träna på behållarsök och inomhussök. Möjligen blir det även lite fordonssök.

Jag tar 6 deltagare per kurs, totalt finns det därmed 12 platser. Du får plats i den ordning du anmäler dig och tanken är att jag fyller på den första kursen först och sedan den andra. Kursplan får du på plats.

Kursen kostar 1 800 kronor, inkl moms, per person. I priset ingår en flaska eukalyptusdoft samt ett officiellt doftprov som behövs om du vill börja tävla i Nose Work.

Alla hundar kan träna Nose Work. Även hundar som inte går att ha lösa, eftersom allt görs i koppel. Även hundar som är utåtagerande kan vara med eftersom man kör detta en och en avskilt på tävling. På kursen kan jag anpassa så att du som har en utåtagerande hund kan få ett utrymme för dig själv.

Även valpar kan vara med. Men det är bra om de blivit minst sex månader så de liksom orkar med i tempot.

Här kan du läsa mer om kursen Nose Work – steg 1.

Anmäl dig genom att mejla till rackarungarnashundskola@outlook.com. Berätta vad du har för hund och dina kontaktuppgifter.

Sedan vill jag påminna om valpföreläsningen söndag den 18 oktober. Det blir en koncentrerad teoretisk valpkurs där jag går igenom allt det viktigaste som jag tar upp på mina valpkurser.

Nu finns inget maxantal på hur många som får komma. Alla som vill är välkomna! Så ta med din hundintresserade granne, jobbarkompis eller släkting. Mycket av innehållet kan appliceras på alla hundar, inte bara valpar.

Föreläsningen kommer att behandla saker som välja valp, vilken du INTE ska välja, rumsrenhet, första övningarna, inkallning, gå i koppel utan att dra samt att bygga föremålsintresse.

Den kommer att handla om hur du får bra hundmöten och jag tar upp miljöträningens väsentlighet, nosarbetets viktighet och hur du lägger de första spåren.

Det kommer även att finnas tid för hundägarna att ställa frågor.

Korta fakta om valpföreläsningen:

▪ När: Söndag den 18 oktober.

▪ Tid: Klockan 18.00–ca 20.00.

▪ Var: Ytterviks Byagård. (knappa in adressen Yttervik 43, Skellefteå.) Lokalen kan ändras om det blir många deltagare.

▪ Pris: 200 kronor per person. Du kan betala kontant eller swisha på plats. I priset ingår fika.

▪ Anmäl: För att få ett hum om hur många som kommer, och hur mycket fika som krävs, vill jag att du anmäler dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Meddela då också om du inte tål mjölk, gluten etc.

▪ Deadline: Anmäl dig senast den 14 oktober. Gör det redan nu så glömmer du inte bort det!

Varmt välkommen!

Häromdagen köpte jag en ny klotång. Det blir mitt tips för denna gång. En gammal slö klotång som klippt många klor med jord och sand gör inte sitt jobb på ett bra sätt längre. Istället för att klippa av med ett fint snitt så blir det mer att den nyyyyyper av klon. Inte så skönt – antar jag.

Så köp en ny klotång typ en gång per år, kanske att din hund ska få en ny i julklapp? Det är en bra investering för att hunden inte ska börja tycka att det här med kloklippning är onödigt läskigt och smärtsamt.

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s