Junis nyhetsbrev – med en valpkurs

I tisdags skickade jag ut nyhetsbrevet. Det var ett högre tryck än vanligt då många frågat efter en till valpkurs. Efter cirka en timme var kursen fullbokad! Det är rekord! Och det finns även många på reservplats.

Jättekul att så många är sugna att gå kurs, men det är ju lite synd också eftersom det innebär att många inte hann vara med och få plats. Men det kommer fler tillfällen.

För dig som har en unghund eller vuxen hund kan nästa kurs passa bra. Så var beredd när nästa nyhetsbrev går ut i början på juli! =)

Om du ännu inte prenumererar på nyhetsbrevet så mejlar du rackarungarnashundskola@outlook.com och ber mig lägga till dig till utskicket.

Här kan du läsa nyhetsbrevet:

Hej

Många av er har frågat efter en till valpkurs. Så jag börjar väl med den informationen =)

Onsdag den 22 juli drar jag igång nästa valpkurs.

Den kommer att vara på onsdagar, fem gånger, två timmar varje gång.

Den kommer att vara klockan 18–20.

Det KAN hända att en träff på någon onsdag ”hoppas över” och flyttas efter ifall jag jobbar kväll på mitt ”vanliga” jobb. Men det blir fem gånger totalt i alla fall.

Vi kommer troligen att huvudsakligen hålla till i inhägnaden inte långt från mig här i Yttervik. (Bara den blir klar, se nedan.)

I kursen får du och din valp lära er grundläggande allmänlydnad, som fot, inkallning, sitt stanna kvar, ligg stanna kvar och att gå promenader utan att dra i kopplet.

Vi tar upp ämnen som hundens skötsel, kloklippning och olika lekar och belöningar.

Vi miljötränar och introducerar valparna i spårkonsten.

Kursen kostar 1 200 kronor per valp, inklusive moms. Du får komma med hela familjen på kursträffarna om du vill – bara ni är en i taget som tränar valpen. =)

Det finns åtta platser. Du får plats i den ordning du mejlar tillbaka och anmäler dig. Jag bekräftar om du fick plats eller blir reserv, sedan skickas mer information och faktura ut ett par veckor innan kursen drar igång.

Jag har inga särskilda åldersgränser för valparna. Men den bör ha fått landa i sitt nya hem ett par veckor och den bör ha fått sin tremånaders vaccinationsspruta.

Så över till inhägnaden och Rambobanan. Som jag berättade i mitt förra nyhetsbrev, som du kan läsa här, så håller jag på att bygga en inhägnad för lydnad, lek och enklare agility. Den blir lika stor som en fotbollsplan och inhägnad med viltstängsel som har tätare maskor nedtill. Tanken är att du som har en lite yvig hund, eller rymningsbenägen hund, ska kunna träna och slappna av. Tanken är också att få en plats där du kan vara dig själv, träna hund och trivas.

Men. Det har ju typ regnat litegrann. Bara hela maj!  =/

Så det dröjer ett tag till innan jag kan arrangera ett Öppet hus och visa hur fint det blev. Tanken är att ni ska få komma och kolla in stället en gång, sedan kommer jag att införa någon form av betalning. Jag har en plan för hur, men jag tar det sen när allt är klart. Det kan komma info om det i ett särskilt nyhetsbrev lite mitt i alltihop. =)

Under tiden har jag i alla fall kunnat bygga vidare på Rambobanan. Den är snart klart. Några detaljer kvar bara. Eller – egentligen är det här en bana som aldrig blir klar. Jag vill ofta förbättra och förnya den så att ni får nya utmaningar att träna på.

Avslutningsvis vill jag bara kort berätta att jag och min vorsteh Hagel har varit på en så kallad Fullbrukskurs. Fullbruks är liksom jakthundarnas Iron Man-tävling – bland det tuffare man kan göra. Det handlar om att ha fysisk uthållighet, stort jaktintresse och mental styrka. Här kan du läsa mer om det. Vi fick lära oss vilka moment som ingår om man tävlar fullbruks och hur man på bästa sätt ska träna för att klara det.

En av delarna är att hunden ska spåra en släpad räv i 300 meter, medan matte/husse står kvar vid utgångspunkten. Sedan ska räven apporteras tillbaka. Den väger typ 4–7 kilo och luktar inte alltid hallon. Dessutom är det inte slät gräsmatta precis, utan kalhygge, skogsbråte, stock och sten.

Då fick jag en idé! Att jag ska träna på att Hagel ska apportera en sanddummy hela vägen på Rambobanan. Sedan ska jag successivt göra det ännu svårare. En dag kanske han kan apportera en räv hela vägen medan han går banan? Det vore väl coolt?!

Det blir också mitt träningstips till dig. Se om hunden kan hålla en pinne i munnen medan den klättrar upp på en stor sten, går i gallertrapp eller balanserar på en stock. Utveckla sedan så det blir tyngre pinnar eller andra otympliga grejer som den ska bära. Kanske en stor pet-flaska med vatten eller sand. Beror på vad du har för hund, förstås.

Och när Rambobanan och inhägnaden väl öppnas upp, så ser vi vem som kommer längst typ. Känn ingen prestige eller att det är värsta livsavgörande tävlingen, det är bara för skojs skull. Och för att ge våra vovvar något att bita i liksom! =)

I nästa nyhetsbrev i juli kommer jag att berätta om ännu en ny kursstart. Det är något som efterfrågats av många. Var beredd!

Vi hörs!

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s