Maj månads nyhetsbrev

Nu händer det grejer här ska du veta! Det är i alla fall tre saker som jag vill berätta denna gång.

För det första håller jag på att bygga en rejäl inhägnad. Den blir cirka 60 x 130 meter, på en lägda inte långt från där jag bor i Yttervik, inhägnad med två meter högt viltstängsel som har tätare maskor nedtill.

Tanken är att den ska bli en bra träningsplan för lydnad, lek och enklare agility. Här ska du som har en lite väl sprallig hund kunna släppa din hund och slappna av. Här kan du träna inkallning utan risker. Här kan du släppa ihop ett par hundar som du vill ska få busa av sig.

Vissa dagar kommer jag att boka upp för egen träning och kurser. Det kommer att finnas ett schema på hemsidan. Men annars är det fritt fram att komma när det passar dig.

En viktig sak: här ska du känna dig välkommen. In i det längsta kommer jag att låta bli att sätta upp lappar med förhållningsregler, förbud, skyltar om att ”din mamma jobbar inte här” och annat tråkigt. Jag kommer att utgå ifrån att du förstår sånt där som vad bajspåsar är till för och liknande. Här får barnen vara med. Här får alla komma in. Ingen ska ”paxa” bara för att man kommit först eller bestämma över andra. Gå in och känn dig som hemma. Slappna av och ha roligt med din hund. Det är absolut mitt största syfte med att bygga inhägnaden. Att du ska trivas.

En liten slant vill jag ha för detta – för att kunna hålla stället fräscht och fylla på med nya roliga aktiveringsgrejer allt eftersom. Exakt hur betalningen ska se ut grunnar jag på ett litet tag till. Det ska troligen även finnas möjlighet att hyra inhägnaden om man vill vara säker på att få ha den för sig själv. Du ska snart få besked.

I priset kommer även min andra nyhet att ingå – en Rambobana. Du kanske har läst och sett bilder från mina Rambokurser, ja du kanske har gått en kurs redan?

Hursomhelst, jag ska bygga upp en bana intill inhägnaden som på ett enkelt sätt utmanar din hund när det gäller miljöträningen. Det kan handla om att gå på plåt, krypa i tunnlar, balansera, klättra och liknande saker. Jag har börjat samla på mig diverse ”bråte” för att bygga detta och har du något passande hemma som du vill bli av med så mejla gärna tillbaka. Planen är att banan och inhägnaden ska bli klar inom en månad.

Den tredje saken jag vill berätta är att jag ordnar en ny hundmötesträff. Den blir på onsdag den 20 maj klockan 18.30. Vi samlas på Coop Byggs parkering i Skellefteå och kommer att gå en runda på Anderstorp. Vi brukar hålla på i cirka en timme.

Under den här träffen får du tillfälle att öva på att din hund, eller dina hundar, kan gå förbi andra hundar utan att ”leva rövare”. Utrusta dig med gott godis, kanske en kul boll med snöre och bajspåsar.

Var inte rädd att komma även om din hund är riktigt jobbig när det gäller sånt här, du kommer förhoppningsvis bli förvånad över hur snabbt den blir lite bättre när den får träna hundmöten intensivt på det här viset. Och om den ändå trots allt skulle fortsätta i samma stil, skäms inte, det är bra träning för oss andra. Tänk istället – ha, nu får de minsann en utmaning! =) Meddela gärna att du kommer så jag får ett hum om hur många vi blir. Välkommen!

I nästa nyhetsbrev kommer jag att släppa information om en ny kursstart. Så håll utkik!

/ Mvh Susanne L

En reaktion till “Maj månads nyhetsbrev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s