Frost var en varm bekantskap

Här är Frost!
Här är Frost!

Frost och Sara har varit här. Frost är en tre månader gammal bichon havanaise. Sara är en engagerad hundägare som vill att saker och ting blir rätt från början.

Hon tyckte att Frost hade varit lite skällig mot andra hundar vid hundmöten. Så ville hon inte ha det i framtiden, så hon kom till Rackarungarnas Hundskola för en privatlektion.

Frost visade sig vara en cool valp. Han fick möta en portugisisk vattenhund några gånger, sedan en siberian huskyhane några gånger, efter det en siberian huskytik några gånger och efter det var vi tvungna att vila. Då hängde Frosts tunga lång i den ovanliga sommarvärmen.

Men det var ett bra och effektivt pass. Det är viktigt att byta hundar ofta, raser och situationer. Annars blir det lätt att man tror man har lyckats när man egentligen bara har lärt hunden att möta en viss hund på en viss gata.

I pausen fick Sara lite kloklippingstips och hon visade att hon redan förstått det viktigaste – att ta det lugnt, vara tålmodig men bestämd och att inte hispa upp sig om man råkar klippa lite mycket på en klo – fast nu gick allt bra.

Här möter Frost en vorsteh, gick fint det med. Matte Sara är duktig på att belöna med kycklingdeon i rätt tid.
Här möter Frost en vorsteh, gick fint det med. Matte Sara är duktig på att belöna med kycklingdeon i rätt tid.

Sedan blev det ett hundmöte till. Nu med en vorsteh. på en ny väg. Gick lika bra som de tidigare mötena. Inga voff – bara lite sneglande men sedan fokus på matte och hennes godsaker. Vi försöker helt enkelt lära Frost att när han ser en hund så är det lika bra att han fokuserar på sin matte – för det är där det kommer att hända saker under hundmötet. Sara hade en intressant, ny sorts godis med sig. Det såg ut som en deo, men luktade inte så – milt sagt. Det luktade gammal instängd kyckling typ. Smaskens tyckte Frost.

Så han fick en slick av det just när matte noterat den mötande hunden. Sedan en slick till just före. Och en slick till strax efteråt. Samt en massa muntligt beröm förstås. Gick superbra. Frost är en trygg grabb trots sin unga ålder och lilla ras. Han kommer att bli en cool kille i framtiden!

Tack för att ni kom!

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s