En väldigt 67-ig dag

Raggen rest. Läskigt med nya platser tycker Flinga.
Raggen rest. Läskigt med nya platser tycker Flinga.

Idag lördag var jag och tävlade rallylydnad i Drängsmark. Det gick faktiskt rätt bra, men ändå räckte inte poängen till.

Låt oss börja med min siberian husky Flinga i nybörjarklass. Vi harvar på i den klassen eftersom hon har lite svårt att koncentrera sig när det är publik och andra störningar. Nu har jag faktiskt tränat på det på olika sätt. Jag har åkt upp till stan och gått runt ett tag, och så småningom börjat köra några rallyövningar. Jag har varit med på rallyträning på brukshundklubben där hon fått gå banor på en ny plats med störande hundar omkring.

Direkt efter banvandringen tog jag ut Flinga och gick, gick och gick runt i tävlingsområdet. Inte på banan förstås men runt omkring. Hon reste ragg till en början eftersom hon var spänd och nervös på det nya stället. Men allt eftersom kunde hon slappna av och börja ta mina godisar och utföra vissa rallyövningar. Till slut var det vår tur att gå in på planen. Så här såg det ut:

Det började bra. Vi hade kontakt och jag kände att vi var ett team. Men det är så skört. Vid en enkel sitt framför-skylt tappade hon fokus och det blev en massa krånglande innan hon gjorde allt rätt. Vi fortsatte och det gick hyfsat bra. Vid några andra skyltar tappade hon också sitt fokus och jag fick tjata sitt, sitt och sånt. Skylten sitt–stå gick bra, men hon ville snabbt sätta sig och jag gick vidare innan dess. Det dög inte för domaren. Flinga hade stått för kort stund.

Vår runda landade i 67 poäng. Det är faktiskt det högsta vi har fått hittills så jag tror att träningen gett effekt, plus att jag gjorde en längre ”uppvärmning” än vanligt. Men det var ju ändå tre snöpliga poäng ifrån att få ett kvalificerat resultat. På samma poäng hamnade min kompis Jannice Sundberg och hennes amstaff-blandning Aska.

Jag har tänkt på det där. Att jag och Flinga får traggla och kämpa så innan vi kommer över 70 poäng. Det kommer att göra att den dagen vi lyckas kommer det att kännas så in i bängen bra! Då ska jag fira med champagne eller nåt och Flinga ska få värsta köttbenet! Det blir nästa helg i då vi ska tävla i Piteå – hoppas jag! =)

Lite senare var det dags för min och Hagels premiär i avancerad klass. Nu börjar det vara lite krångligt faktiskt! Nu ska vi växla mellan att ha hunden på vänster och höger sida och ha koll på en massa skyltar. Det gäller att vara helfokuserad. Här kan du ser vår runda:

Vi körde igång vår runda och jag hade en sådan bra känsla. Så gott som alla skyltar gick finemang, till och med när vi skulle vända utåt både jag och Hagel. Vad jag inte riktigt noterade var några extra sättanden som Hagel gjorde vid tre tillfällen. Han satte sig, och lyfte rumpan och satte sig igen. Det kostade 10 poäng per gång! Plus att vi missade lite på ett annat ställe så slutpoängen landade på 67 poäng, samma som med Flinga. Så himla snopet! Jag tyckte ju att det gick fantastiskt bra. Och det gjorde det ju egentligen. Vi ska bara träna på att inte sätta sig flera gånger till nästa gång i Piteå. Hur vi tränar in det på ett bra sätt på en vecka vet jag inte riktigt än. Men vi ska göra ett försök.

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s