Junis nyhetsbrev

Det här nyhetsbrevet skickades ut till prenumeranterna på onsdagsmorgonen. Nu läggs det ut på hemsidan. Det finns platser kvar både på Utställningskursen och Nose Work-kursen. Du anmäler dig enklast genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com

/ Susanne

Hej

Tänka sig att det redan är juni! Nu är det grönt och skönt ute. Ljusa kvällar. Perfekt för att träna hund.

Nu börjar ju också den stora utställningssäsongen. När jag ska bege mig till en utställning vill jag göra det med lite stil och finess, inte bara släpa runt hunden i stretande stil och hålla fast den efter bästa förmåga när den ska stå still. Jag tänker att det kanske finns fler som vill kunna åka till hundutställningar med en grundtrygghet i ryggen – att vi vet hur det går till, vi vet hur vi kan visa hunden på bästa sätt och vi är tränade och förberedda.

Därför lanserar jag nu en Utställningskurs. Den är på tre träffar mellan klockan 18.00–19.30. Den börjar torsdag 7 juli i min inhägnad RackArenan. Nästa träff är måndag 11 juli och sista träffen är torsdag den 14 juli. På så vis är du och hunden i toppform om du tänkt ställa ut på den stora utställningen i Piteå 16–17 juli. Eller senare i sommar.

På de två första träffarna guidar jag dig genom de viktigaste utställningsreglerna och vi tränar på att visa hundarna på bästa sätt. Vi testar bland annat frivisning vilket innebär att hunden står fritt och du står framför vänd mot hunden. Vi tränar mycket på tandvisning och att bli hanterad av en domare. Mindre hundar får träna att stå på trimbord.

På den sista träffen blir det en låtsasutställning och erfarna Eva Grahn, cavalieruppfödare från Lövånger, kommer för att bedöma hundarna. Hon har deltagit på utställningar i 35 år och även agerat domare på ett flertal inofficiella utställningar. Då får du som deltagare testa hur allt fungerar på utställning och du kommer även att få tips på hur du kan förbättra er presentation.

Kursen kostar 1 200 kronor per ekipage och det finns tio platser. Hundar i alla åldrar kan vara med, men om du har en valp vill jag att den har fått sin tremånadersspruta först. Du får plats i den ordning som du anmäler dig. Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Meddela med vilken hund du tänker gå kursen, ras, namn och ålder.

Jag drar även igång en ny nybörjarkurs i Nose Work. På den här kursen får hundarna ”leka” narkotikahund och arbeta med sin nos på samma sätt. Men istället för narkotika får hunden lära sig att söka efter den vattenbaserade hydrolaten eukalyptus. Det är en enormt rolig och nyttig aktivitet som tröttar hunden på rätt sätt. Du kan också tävla i det. För det krävs ett doftprov som ingår i kursen.

Kursen börjar måndag den 18 juli i min inhägnad RackArenan och det blir en så kallad dubbelkurs. Den första gruppen träffas kl 18.00–19.30, den andra mellan 19.30–21.00. Det finns åtta platser i varje kurs och du får plats i den ordning som du anmäler dig. Den första kursen fylls på först, sedan den andra.

Kursen är upplagd över fem träffar på måndagar samt ett doftprov måndag den 29 augusti kl 18.30. Hundar i alla åldrar kan vara med, men hunden måste vara tio månader för att doftprovet ska gälla. Du måste även ha ett medlemskap i Svenska Nose Work-klubben. 

Kursen kostar 1 800 kronor och då ingår doftflaska och doftprov. Du anmäler dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Ange med vilken hund du tänker gå kursen, ras, namn och ålder.

Jag planerar även två–tre andra kursstarter men dessa kommer jag att berätta mer om i ett extra nyhetsbrev som går ut i mitten av juni. Så håll utkik.

Under maj månad har ju tävlingen Biljakten pågått. Den handlade om att ta en bild av min reklamförsedda bil och lägga upp det på sin FB-sida och dela det med Rackarungarnas Hundskolas FB-sida. Den har fått bra respons och nu har jag dragit vinnaren – se filmen om du vill se att allt gick rätt och riktigt till.

Vinnaren, som får en gratis privatlektion värde 600 kronor, blev Frida Hedström. Tio tröstpriser i form av fribiljetter till RackArenan går till Jannice Sundberg, Sara Häggström (2 biljetter), Jessica Ulander, Maggan Hedström (3 biljetter), Lena Backman Hägg, Viktoria Stark (2 biljetter). Jag hör av mig till er vinnare via mejl och gör upp om hur ni ska få era priser.

I ett inlägg på min hemsida och via FB har jag berättat att mina hundar har fått kennelhosta. Jag berättar det för att du ska få möjlighet att lära mer om den åkomman, se filmer med symtom och bli motiverad att vaccinera. Du kan läsa inlägget och se filmerna här. Kennelhostavaccin räcker bara i ett år och ska du gå kurs med en massa andra hundar, vara på utställningar eller tävlingar är det bra att hålla det vaccinet fräscht. Avslutningsvis är det dags för träningstipset. Den här gången tar jag upp ett vanlig misstag som många hundägare gör när de tränar fotgående och ska försöka få raka sättanden. Om du tävlar rallylydnad, lydnadsklass eller bruksklasser så försvinner onödiga poäng om hunden hela tiden sätter sig snett. Så kolla in filmen om du vill få en del tips som ofta ganska snabbt förbättrar sättandena. =)

Ha det gott så länge! Kom ihåg att det blir ett extra nyhetsbrev mitt i juni – typ! 

/ Med vänlig hälsning, Susanne 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s