På väg att bli certifierad ”trick dog instructor”

Delar av innehållet i paketet.
Delar av innehållet i paketet.

För någon vecka sedan kom paketet. Igår tog jag mig tid att gå igenom materialet ordentligt. Så himla roligt det här ska bli!

Det handlar om konceptet ”Do More With Your Dog” som Kyra Sundance har startat upp.  Tanken är att genom att träna in olika trick med din hund bättrar du på kommunikationen även i stort med din hund. Ni kommer närmare varann när ni får umgås på ett mer utvecklande och roligt sätt än att bara gå de vanliga rastningsrundorna. Ni börjar förstå och uppskatta varandra ännu mer än tidigare.

Tricken är indelade i fyra olika svårighetsnivåer. Det gör att hundägaren successivt kan höja ribban och sätta nya mål att jobba mot – utan att det för den skull behöver handla om olika tävlingsklasser.

För att bli en så kallad CTDI, Certified Trick Dog Instructor, ska jag göra ett rätt maffigt teoriprov samt på film visa att min hund kan göra fem av de lite svårare tricken.

Utöver det ska jag på fyra andra filmer visa och förklara hur jag steg för steg lär ut fyra andra trick till mina kursdeltagare. Allt ska sedan skickas in till Kyra och efter det hoppas jag att jag får mitt diplom.

Jag började träna in några trick med min vorsteh Hagel igår. Det är verkligen fantastiskt hur roligt han tycker att det är! Och jag med. Och det bevisar också att ju mer han lär sig desto lättare går det att lära in nya saker.

Igår lärde han sig att tända och släcka lampan, krafsa sig på nosen (ska bli ett trick där han håller för ögonen med ena tassen), snurra runt (kunde han sedan förr), gå slalom mellan benen och buga. Du ska få se filmer på detta sen.

Inom kort är planen att köra igång med de första trickkurserna.

Det kommer att meddelas först via mitt nyhetsbrev, så har du ännu inte anslutit dig mejlar du till rackarungarnashundskola@outlook.com så lägger jag till dig. Nyhetsbrevet är gratis och förutom nya kursstarter innehåller det träningstips och inspiration.

Ha det bra så länge!

/ Mvh Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s