Snora blir kvar – tror jag

Visst är hon vacker i all sin blandrashet? =)
Visst är hon vacker i all sin blandrashet? =)

Det här med att räkna ut hur hundar tänker och varför de gör som de gör är ju fantastiskt intressant. Man blir aldrig fullärd. För varje hund jag har haft så har jag lärt mig något nytt. Som nu med Snora.

Jag skrev ju ett inlägg för inte så länge sedan om att jag måste omplacera henne. För hon agerar reptilsnabbt när man minst anar det och kan attackera andra hundar i familjen om hon tycker att hon borde försvara något. Som doften av älgklövar som tinar i badrummet, hundmat på diskbänken eller tandkräm som spottats i gräset. Du kan läsa mer om det här.

Gissa hur många gånger hon betett sig illa sedan jag skrev inlägget? Just det – inte EN enda gång. Hon har uppfört sig exemplariskt. Snora och Hagel har skitkul ihop.

Lydnaden går bättre och bättre.
Lydnaden går bättre och bättre.

Jag har flera teorier. Det kan bero på en blandning av allihop eller bara någon enstaka.

  • Mest av allt tror jag att det beror på löpen. Det var då allt blev värre. Snacka om ruskig pms.
  • En annan teori är att hon liksom landat mer hemma hos oss nu. Att hon känner sig lugnare och stabilare.
  • En tredje teori är att vi lärt oss förutspå när det kan smälla och sett till att förebygga. Hon reagerar bra på förmaningar med rösten – om man säger att ”Nu tar du det lugnt Snora” och spänner ögonen i henne så tar hon verkligen det lugnt i den situationen.
  • En fjärde teori är att jag trots allt lyckats bekräfta mitt ledarskap. Jag skrev ju förut att de som tyckte att problemet handlade om ledarskap var enligt mig fel ute – för hon hinner inte tänka – det händer bara reptilsnabbt. Men vem vet – kanske har jag ändå lyckats tala om hur jag vill att det ska vara? Fast jag är skeptisk.
  • Mest av allt tror jag det berodde på löpen. Vilket gör det väldigt intressant att se vad som händer när hon ska löpa nästa gång.

Under tiden lever vi livet. Tar joggingrundor, tränar spår, lite lydnad och annat som faller oss in. Snora är en fin, samarbetsvillig och uttrycksfull hund. Hon kommer att lära mig ännu mer om hur hundar tänker och agerar. Jisses så smart jag ska bli =)

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s