Tränar inför kommande tävlingar

IMG_7728

Inget är så stimulerande för träningslusten som att anmäla sig till en eller ett par tävlingar. Eller hur?! =)

Jag har ju anmält mig och Hagel till en tävling i lydnadsklass 2 i början på juli och en tävling i appell spår lite senare i juli.

Så nu har träningen intensifierats. Nu måste det ju börja likna något.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av två klipp från träningen. Det första gäller momentet hopp sitt. Hunden ska alltså hoppa över ett hinder, sätta sig på andra sidan och sedan på mitt kommando hoppa tillbaka.

Jag har tränat det mycket med targetplatta på andra sidan hindret för att Hagel ska sätta sig en bit från hindret och inte få det direkt under hakan liksom.

På filmen så får han hoppa först en gång till targetplattan, sedan tar jag bort den och han får hoppa en gång till. Då sätter han sig lite segt så jag gör det en gång till och drar på lite hårdare på sitt-kommandot. Efter det sätter jag honom på andra sidan och tränar på återhoppet så vi knyter ihop hela momentet.

Nästa klipp visar hur jag just nu tränar sändande i rutan. Hagel kan bli tveksam i rutan, virra runt och gärna sätta sig. Men han ska ju stå stilla i lydnadsklass 2. Så vi tränar lite extra på själva positionen. Först kör jag några enkla skick till rutan med kort avstånd. Även den har jag tränat in med targetplatta. Sedan ökar jag avståndet för att se att det fungerar. Och avslutningsvis blir det några extra posititionsrepetioner.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s