Här är mitt nya gäng

Igår startade årets första allmänlydnadskurs. Äntligen. Så roligt att få träffa mitt nya kursgäng.

Efter första träffen kan jag konstatera att det ser mycket lovande ut. Som vanligt väldigt engagerade hundägare. De köper också mina argument om korvens viktighet i hundträning =)

Allt handlar om att såväl hundar som människor vill ha betalt för ett bra arbete. Om du inte får lön av din arbetsgivare som kommer du att komma lite senare på morgonen och gå lite tidigare på dagen. En dag kommer du inte alls.

Så är det för hundar också. Om de kommer snabbt och fint på en inkallning bör de få betalt i form av en trevlig godis. Är det extra svåra utmaningar och störningar, som på en kurs eller inlärning av nya saker, bör det handla om en nivå av korv, köttbullar och liknande. Är det lite enklare kanske det duger med Frolic eller annat.

Det finns de som säger att hundar gör saker bara för att tillfredsställa sin ägare, bara för att de har en stor vilja ”to please”. Men ALLA hundar gör det för sin egen vinnings skull. De gör det för beröm, uppskattning och i många fall godis eller leksak av sin ägare. Schäfer, border collie och liknande hundar ser många gånger ut att verkligen bara göra det för att de älskar sin förare. Men de vill också ha lön. De är bara lite billigare i drift.

Andra hundar, som riesenschnauzer och rottweiler, kan ofta veta sitt värde och är inte beredd att köpa ned sig. Det ska vara ”real stuff” för att duga. Håller du med? =)

Apropå raser: Har du koll på raserna i mitt nya kursgäng? Här kommer bilder – som inte alltid visar dem från den lätta sidan =) Facit hittar du längst ned, men fuska inte. Kämpa först!

SAM_5114 SAM_5116 SAM_5112 SAM_5111 SAM_5120 SAM_5117 SAM_5118 SAM_5109

 

 

 

 

Från överst och nedåt: Welsh springer spaniel, boxer, terrier brasileiro, golden retriever, portugisisk vattenhund, australian shepherd (aussie), lagotto romagnolo och jämthund. Hur många rätt fick du? =)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s