Hakar du på den 24 augusti?

Söndag den 24 augusti kör jag en grundkurs i klickerträning. Här kan du läsa mer om kursen och anmäla dig. Passar perfekt för dig som hört talas om det men inte vågat testa så mycket.

  • Vi kör en sorts intensivkurs under en dag mellan klockan 10 och fram emot kl 15 i en inomhuslokal i Bureå. Lunch tänkte jag att vi äter på pizzerian =)
  • Först klickar vi in hundarna – alltså vi lär dem att förknippa klickerljudet med riktigt gott godis. Inget tråkigt torrfoder här inte. Sedan börjar vi lära dem saker, alltifrån saker som är bra att kunna i vardagen – till imponerande tricks.
  • Vi klickar även varandra. Det är ett effektivt och tankeväckande sätt för att förstå vad som rör sig i hundens hjärna när man tränar den med klicker.

Låt mig få tydliggöra några saker då det verkar finnas en del missuppfattningar kring klicker:

  • Du behöver inte alltid bära med dig klickern bara för att du tränat in en övning med klicker. Klicker är ett sätt att LÄRA IN eller LÄRA OM ett beteende hos hunden. När beteendet sitter, låt säga att det är att gå och lägga sig i korgen när du säger ”korgen”, så behöver du inte klickern mer för just det momentet. Du säger bara ”korgen” och berömmer och ger en godbit ibland när hunden gör som du säger.
  • Du behöver inte träna in allt med klicker. Till vissa saker funkar det lika bra att göra som vanligt, att tydliga visa och berömma, samt repetera. Men till vissa saker är klickern outstanding! Och vill du använda den till typ allt så går det också =)
  • Det är inget hokus pokus. Och inget fjoll. Det är forskat, testat och tydligt. Det ger resultat snabbt. På ett positivt, hållbart sätt.
  • Din hund kommer att gilla det. Du med. Ni kommer att få ett mycket bättre samarbete.

Anmäl dig så snart som möjligt så att du säkrar din plats. I dagsläget är det bara någon enstaka plats kvar.

Kursen kostar 500 kronor, 200 kronors rabatt på det ordinarie priset som är 700 kronor. Klicker ingår – du behöver bara välja färg.

Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com eller ring 070-577 31 87.

Berätta även gärna för dina hundkompisar om kursstarten!

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s