Tre hundraser som jag vill prova

Visst finns det många intressanta hundar där ute? När jag besöker en stor utställning kan  jag bli alldeles till mig – det är så roligt att få se vissa hundraser ”live” som man annars mest sett i hundrasboken. Här kommer min lista på hundraser som jag länge velat prova – men det har av olika skäl inte passat in i mitt liv än.

Borzoier är smidiga och snabba. Bild lånad med tillstånd från knutsater.se. Foto: Cecilia Knutsäter
Borzoier är smidiga och snabba. Bild lånad med tillstånd från http://www.knutsater.se/. Foto: Cecilia Knutsäter

1. Borzoi, eller rysk vinthund som den också kallas. Enormt vacker om du frågar mig. Fast den ser väldigt knasig ut egentligen, superhög och supersmal – typ bara en decimeter bred över ryggen. Jag gillar borzoier mest för att de är snygga och graciösa. Vilket gjort att jag insett att det hittills inte riktigt är den ras jag passar bäst med – eftersom jag vill träna bruks och lydnad. Men när jag blir pensionär kanske det passar bättre.

Pigg och söt, min bild av face rase. Tackar kennel Jomgården för lånet  av bilden.
Pigg och söt, min bild av face rase. Tackar kennel Jomgården för lånet av bilden. http://www.jomgarden.com/

2. Face rase. En oerhört energisk pyreneisk vallhund. Ger sin ägare en rejäl utmaning när det gäller att hinna med och agera före hunden gör det. Den sägs vara outtröttlig, ibland lite knepig mot folk och väldigt hängiven sin ägare. Om jag blir enormt sugen att tävla på hög nivå igen, lydnad, bruks eller räddningshund – ja, då skulle jag satsa på en sådan här. Men då vill jag ha vuxna barn och jobba max halvtid – typ. =) För den här hunden kräver en hel del.

Bilden på irländska terriern Stina är lånad med tillstånd från kennel Caroholm.
Bilden på irländska terriern Stina är lånad med tillstånd från kennel Caroholm: http://caroholms.se/web/

3. Irländsk terrier. Den här hundrasen upplever jag som stram och värdig. En terrier har massor av energi, och starka synpunkter. Jag tycker den irländska terriern är stilrent vacker – i sin strävhet. Jag vet inte riktigt till vad jag skulle ha en sådan här ras. Det är därför det inte blivit av än. Men den är ståtlig. Eller vad säger du? Vilka hundraser är du nyfiken på att prova? Berätta här nedan. Och dela gärna artikeln med dina vänner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s