Nyhetsbrevet 1 mars

Jag har ordnat en sekreterare
Jag är på en tripp söderut och dömer Nose Work-tävlingar idag 1 mars, och sen är det läger 2-3 mars. Det innebär att jag inte kommer att kunna svara på era anmälningsmejl i den takt jag önskar. Jag har därför ordnat med en sorts sekreterare, min dotter Lovisa ska hantera mejlen och anmälningar till kurser och aktiviteter. Så var extra tydlig när du mejlar till rackarungarnashundskola@outlook.com och anmäler dig. Skriv inte bara ”Anmäler till fredagsmys” utan skriv även vilket datum och om det spelar någon roll om du är i tidiga eller senare gruppen. 
Skulle du inte ha fått svar och det hinner bli tisdag 5 mars så har det blivit något knas – då hör du av dig igen.

En sak till: jag har ju märkt att fler och fler tycks få sina nyhetsbrev gömda i konstiga skräpkorgar, eller inte hitta dem alls? Tydligen har det införts nya regler/algoritmer vilket ställer till det i många fall. Jag kommer därför att successivt ändra mejladress samt leverantör av nyhetsbrevet. Under tiden säkrar jag upp genom att lägga ut nyhetsbrevet även på hemsidan, ungefär samma tid som det går ut via mejl.
Nu ska vi kolla in alla roligheter i mars!
Onsdagsmys med fokus på fys och tricks
Onsdag den 6 mars kl 10-11 håller Elin Hällberg i ett så kallat onsdagsmys. Alltså ett fredagsmys fast på en onsdag. Passet inleds med hundmöten utomhus, sedan går man in i lokalen och tränar stationer med fokus på fysträning för hund samt tricks.Plats: Lokalen i Skelleftehamn, Berzeliusgatan 2. Onsdagsmys kostar 250 kr och det finns åtta platser. En valp ska ha fått sin tremånadersspruta för att vara med. Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com, fyll i följande:
Önskad aktivitet:
Namn:
Hundens namn:
Hundens ras:
Hundens ålder:
Kom på Barn med hund
Onsdag den 6 mars kl 12-13 håller Elin Hällberg i en Barn med hund-aktivitet. Passet kommer att fokusera på att lära in många olika roliga trick med sin hund.Ingen åldersgräns på barn och hund (en valp ska dock ha fått sin tremånadersspruta för att vara med) men någon vuxen måste vara med. Ta med ditt barn eller barnbarn till exempel!Träningspasset kostar 250 kr och det finns sex platser. Plats: Lokalen i Skelleftehamn, Berzeliusgatan 2. Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Du får plats i den ordning som du anmäler dig. Varmt välkommen. Fyll i följande:
Önskad aktivitet:
Namn på barn och medföljande vuxen:
Hundens namn:
Hundens ras:
Hundens ålder:
Nose Work Clear Round i klass 2 – med eukalyptus
Torsdag den 7 mars kl 18-21 ordnar jag, Susanne Lindberg, en Clear Round i klass 2. Det blir alltså fyra sökområden inomhus med två gömmor per område, doften blir eukalyptus så att fler kan vara med. Det kan finnas djupa och höga gömmor – enligt klass 2. Plats: lokalen i Skelleftehamn, Berzeliusgatan 2. Kostnad: 300 kr. Tid: kl 18-21. En ny start varje kvart. Sista starttid blir 20.45. Du kan önska starttid, men inte säkert att det går att ordna. Den som hittar alla 8 gömmor vinner en medalj direkt och får åka hem.
Hunden ska ha godkänt doftprov i eukalyptus för att vara med. Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com, fyll i följande:
Önskad aktivitet:
Namn:
Hundens namn:
Hundens ras:
Har doftprovsdiplom i eukalyptus:
Fredagmys 8 mars
Fredag den 8 mars blir det fredagsmys i två grupper: 09.30-10.30 (grupp 1) och 10.45-11.45 (grupp 2).Kom på en trevlig aktivitet som är som ett Kinderägg: tre roligheter/nyttigheter i ett. Först hundmöten utomhus, sedan allmänlydnad och efter det stationer med rambo, dogparkour, tricks, nosövningar och liknande.
Plats: Lokalen i Skelleftehamn, Berzeliusgatan 2. Instruktör: Susanne Lindberg. Fredagsmys kostar 250 kr och det finns åtta platser i varje grupp. En valp ska ha fått sin tremånadersspruta för att vara med. Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com, fyll i följande:
Önskad aktivitet:
Namn:
Hundens namn:
Hundens ras:
Hundens ålder:
Nybörjarkurs i rallylydnad
Måndag den 18 mars kl 18.30-20.30 startar Titti Hedlund en nybörjarkurs i Rallylydnad. Det blir totalt 6 träffar, mellan kl 18.30-20.30 varje gång, samtliga på måndagar – även annandag påsk den 1 april. Plats: lokalen i Skelleftehamn, Berzeliusgatan 2.
Kursen passar den som vill få träna mer rolig och och konkret allmänlydnad – få bredda kunskaperna och verktygslådan. Kursen passar den som planerar att börja tävla i rallylydnad med sin hund, och vill få bra tips för hur man lär in momenten och finlirartips inför tävling. En valp bör vara minst 5 månader för att orka.
Kursen kostar 2600 kr och det finns 8 platser, du kommer med i den ordning som du anmäler dig. Varmt välkommen! Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com, fyll i följande:
Önskad kurs:
Namn:
Hundens namn:
Hundens ras:
Hundens ålder:
Fredagsmys 22 mars
Fredag den 22 mars blir det fredagsmys i två grupper: 09.30-10.30 (grupp 1) och 10.45-11.45 (grupp 2).Kom på en trevlig aktivitet som är som ett Kinderägg: tre roligheter/nyttigheter i ett. Först hundmöten utomhus, sedan allmänlydnad och efter det stationer med rambo, dogparkour, tricks, nosövningar och liknande. Plats: Lokalen i Skelleftehamn, Berzeliusgatan 2. Instruktör: Susanne Lindberg.
Fredagsmys kostar 250 kr och det finns åtta platser i varje grupp. En valp ska ha fått sin tremånadersspruta för att vara med. Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com, fyll i följande:
Önskad aktivitet:
Namn:
Hundens namn:
Hundens ras:
Hundens ålder:
Ny valpkurs med Susanne
Onsdag 27 mars kl 18.30-20.00 startar en ny valpkurs med Susanne Lindberg som instruktör. Kursen är upplagd på sex träffar, kl 18.30-20.00, den blir på onsdagar och torsdagar, se schema nedan.
Rackarungarnas valpkurser liknar vi vid en sorts buffé där du får testa många olika saker för att hitta några aktiviteter som du och din hund gillar och vill fortsätta träna även efter avslutad kurs. Det är ju det som är huvudmålet: en hund som får ha en rolig, aktiv och utvecklande vardag!Under kursen blir det grunder i allmänlydnad, kontakt, inkallning, sitt/ligg stanna kvar, gå fot, hundmöten, gå promenader utan att dra, kloklippning, nosövningar, rallylydnad, rambo/miljöträning, Nose Work och annat.
Platsen blir lokalen i Skelleftehamn, Folkets hus, Berzeliusgatan 2. Vissa övningar blir utomhus. Schemat blir följande, alltid kl 18.30-20.00.
27 mars ons
3 april ons
11 april tors
17 april ons
24 april ons
2 maj tors
Kursen kostar 2500 kr och det finns åtta platser. Valpen ska ha fått sin tremånadersspruta för att vara med. Varmt välkommen! Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com, fyll i följande:
Önskad kurs:
Hundens namn:
Hundens ras:
Hundens ålder:
Förarens namn:
Passar webbkurs bättre?
Jobbar du ”konstiga” tider eller har barn som ska skjutsas på aktiviteter och får inte ihop pusslet om du vill gå hundkurs samtidigt? Eller du kanske vill börja träningen i hemmets lugna vrå först innan du börjar träna i grupp? Då passar webbkurser helt perfekt. Rackarungarnas Hundskola har ett helt batteri med olika kurser. Det finns bland annat grunder för valpen, nybörjarkurs i Nose Work, freestyle, personspår, tävlingsvässarkurser i Nose Work, superbra tips för bättre hundmöten, mindre drag i kopplet och en massa annat. När du har köpt en kurs har du tillgång till den under obegränsad tid.

Kolla in här: https://susanne-lindberg.mykajabi.com/
Vill du ha gratis tips och inspiration?
Varje fredag lägger Rackarungarnas Hundskola ut en ny fredagsfilm – det har alltså lagts ut en idag! Filmerna handlar om hundräning så klart. Det blir ofta om Nose Work, valpträning, problemlösning men ofta också bara pepp och inspiration. Det kostar inget – men du får gärna överväga att bli prenumerant så hittar du kommande filmer lättare. 

Kolla in här: https://www.youtube.com/channel/UC5hfXFgT3Ek5wgCEUw096G
Nästa nyhetsbrev kommer 1 april
Då släpps nya kurser och aktiviteter. Då släpps också SOMMARENS LÄGER! Så missa inte det. Eftersom det är lite svajigt just nu med hur nyhetsbrevet gömmer sig så kommer information både via nyhetsbrevet och hemsidan för att säkra att alla får samma chans att hinna anmäla sig. Varmt välkomna!
/Susanne, Titti, Elin och Johanna.

Lämna en kommentar