Kolla in sommarens läger

Våra sommarläger är årets höjdpunkt. Vi har ett brett urval: agility, allmänlydnad och gott&blandat, personspår och flera olika Nose Work-läger. Bara att välja dina favoriter!

Agilityläger för nybörjare. Fullsatt men du kan bli reserv.

Instruktör Johanna Lindberg håller i ett agilityläger som pågår i två dagar: 4 juni och 6 juni. Kl 10-15 båda dagarna. Platsen blir inhägnaden RackArenan i Norra Yttervik. Hunden bör vara minst 1 år för att vara med. Deltagarna tar med egen lunch.

Innehåll: Belöning, hindersug, genomgång av alla hinder, allé-slalom som är snällt mot kroppen och enkel handling. Även delar med teori, skadeförebyggande uppvärmning och regler samt hur det går till på tävling. ”Även om man inte tänker tävla är reglerna bra att känna till, många ändrar sig när de ser hur roligt det är”, säger Johanna.

Lägret kostar 2000 kr och det finns åtta platser. Du får plats i den ordning som du anmäler dig. Passar inte dag och tid, scrolla ned för du får en ny chans i början av juli. Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com och fyll i följande:

Välkommen! 

Fyll i följande:

Förarens namn:

Hundens namn:

Hundens ras:

Hundens ålder:

Personspår-läger. Ej fullsatt ännu.

Ett läger för dig som vill komma igång med en riktigt bra och tröttande nosaktivering – personspår. Det är inga förkunskapskrav. Hunden får under kursen lära sig att följa doften av fotsteg i skogen. Det kan även bli andra former av underlag som grus och gräs. Du får lära dig att planera dina spår, hur du går ut dom, viktiga saker att tänka på, hur du sen stöttar hunden på rätt sätt (inte för mycket och inte för lite) under själva spårningen. Under lägrets gång kommer vi att utveckla spårlängd, liggtider (hur gamla spåren är), föremål i spåret och olika vinklar och underlag. Instruktör blir Susanne Lindberg. 

Planen är att hålla till i skogarna kring Sjöbotten, utanför Bureå. Vi kommer att köra oavsett väder. Det finns regnkläder och stövlar. 😉 Vi kommer att gå en HEL DEL. Både våra egna spår, lägga ut åt andra och följa med på andras spår och se hur det går. Så har du rejäla knäbesvär eller andra skador som gör det svårt att gå – så är inte det här lägret optimalt för dig. 

Alla tar med egen lunch och massor av fika. Du behöver ha ordnat med spårsele och lina. Spårsnitslar och annat fixar jag.

Start måndag 5 juni kl 12.00 med lunch i skogen. Sen drar vi igång med spårträningen.

Tisdag 6 juni: spårträning kl 9-16

Onsdag 7 juni: spårträning kl 9-16

Torsdag 8 juni: spårträning kl 9-12. 

Lägret kostar 3 600 kr. Det finns sex platser på lägret. Du får plats i den ordning som du anmäler dig. Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com och fyll i följande:

Förarens namn:

Hundens namn:

Hundens ras:

Hundens ålder:

Gott och blandat-lägret som innehåller lite av allt. 2 platser kvar.

Den 30 juni–2 juli (fre 11-16, lör 9-16, sön 9-12) håller instruktör Elin Hällberg i ett läger där du både får prova på en massa olika roliga saker med din hund, utveckla er fokus och kontakt samt bygga relation och få verktyg för att tillsammans utveckla ett samarbete.

Lägret inleds på RackArenan med en lunch (som ingår i priset) och därefter får du och hunden tillsammans träna på mod, styrka och självförtroende på Rambobanan och Arnoldbanan. Under lägret får sedan du och hunden tillsammans prova på bland annat rallylydnad, Nose Work och trickträning. Utöver det blir det även fokus på fokusträning där du och hunden får övningar och verktyg för att utveckla er kontakt och samarbete i olika sammanhang. Vi varvar teori med praktik under lägret för att du och hunden ska få med er alla viktiga delar för att utveckla och anpassa träningen efter just era förutsättningar och behov.

Detta läger är som en påse Gott och Blandat där lite av allt finns med. Lägret anpassas efter deltagarnas nivå och alla kan delta (Det är bra om en valp har hunnit bli minst kring sex månader så den orkar heldagspass.)

Lägret kostar 2 800 kr. Det finns åtta platser på lägret. Du får plats i den ordning som du anmäler dig. Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com och fyll i följande:

Förarens namn:

Hundens namn:

Hundens ras:

Hundens ålder:

Agilityläger för nybörjare. Fullsatt men du kan bli reserv!

Instruktör Johanna Lindberg håller i ett agilityläger som pågår 1-2 juli. Kl 10-15 båda dagarna. Platsen blir inhägnaden RackArenan i Norra Yttervik. Hunden bör vara minst 1 år för att vara med.

Innehåll: Belöning, hindersug, genomgång av alla hinder, allé-slalom som är snällt mot kroppen och enkel handling. Även delar med teori, skadeförebyggande uppvärmning och regler samt hur det går till på tävling. ”Även om man inte tänker tävla är reglerna bra att känna till, många ändrar sig när de ser hur roligt det är”, säger Johanna.

Lägret kostar 2000 kr och det finns åtta platser. Du får plats i den ordning som du anmäler dig. Passar inte dag och tid, scrolla upp för du får en till chans i början av juni. Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com och fyll i följande:

Välkommen! 

Fyll i följande:

Förarens namn:

Hundens namn:

Hundens ras:

Hundens ålder:

Bli vass på att tävla Nose Work i klass 2 och 3. Ej fullsatt ännu.

På det här lägret får du tips som gör dig och din hund vassare när ni tävlar Nose Work klass 2 och 3. Instruktör blir jag: Susanne Lindberg. Det blir övningar som förbättrar er struktur, noggrannhet och fokus. Du får mina bästa tips för hur du tränar oåtkomliga och höga gömmor på ett smart sätt. Det blir alla typer av sök: inomhus, utomhus, fordon och behållare. Det blir många övningar som syftar till att öka hundens förmåga att jobba direkt från start och ha bra fokus genom hela söket. Vi kommer även att testa på klass 3-sök. Dessutom blir det låtsastävlingar för att du direkt ska kunna testa nya kunskaper och tips i skarpt läge. Det här lägret passar dig som kommit igång och tävlat klass 1 några gånger. Doftprov i eukalyptus krävs.

Måndag den 12 juni kl 12.00 drar lägret igång i lokalen i Skelleftehamn, med en välkomstlunch som ingår i priset. Lunch övriga dagar ordnar du själv. Enklare fika alla dagar ingår. Efter välkomstlunchen drar träningen igång. Vi håller på till kl 16.00.

Tisdag tränar vi mellan kl 09.30-16.00. Avbrott för lunch. Onsdag samma sak, träning 09.30-16.00 med avbrott för lunch. Vi kommer troligen att vara på några andra platser, så det är bra om du har bil och kan förflytta dig på ett enkelt sätt. Lägret kostar 3700 kr och det finns åtta platser.

Torsdag 15 juni är lägrets sista dag. Då tränar vi mellan kl 09.30-12.00. På slutet summerar vi och utvärderar.

Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com och fyll i följande:

Hundens namn:

Hundens ras:

Hundens ålder:

Förarens namn:

Läger 3: Det helt unika Nose Work Rambo-lägret! Ej fullsatt ännu.

Lägret som börjar vara omtalat i hela landet – och lite till! Ta chansen att norpa en plats! Under det här lägret får du och hunden utvecklas rejält vad gäller er förmåga att klara av läskiga sökmiljöer och andra störningar.

Vi kommer att vara på en rad olika ställen och förflytta oss med bil. Vi börjar lite ”stillsamt” och sen växlas det upp allt eftersom under lägret. Instruktör blir jag: Susanne Lindberg.

Vi kommer att göra på samma sätt som när jag tränade räddningshundar under nästan 20 års tid. På samtliga ställen får alla deltagare inleda med miljöträning. Efter det sätter vi ut Nose Work-gömmor och låter hundarna söka. Ofta kommer vi att använda oss av pairing, att lägga godis eller leksak intill doftgömman, för att ge hundarna en jackpot och peppa lite extra.

Övningarna kommer att handla om uthållighet, höga och otillgängliga gömmor, struktur, motivation och såklart en massa häftiga utmaningar som att träna på olika underlag, vickande underlag, höga höjder, mörker, ljud och liknande. Det handlar ofta om hantering av hunden på olika sätt, att förflytta sig på krångliga ställen, lyft upp och ned. Syftet är att UTVECKLA varje hund och förare, så vi ska inte skrämma slag på någon av er. Men var och en kommer att utmanas till det yttersta. Om man anmäler sig till det här lägret bör man vara beredd på det. Vill du inte alls lyfta din hund någon gång blir inte det här lägret optimalt. Tror du att du inte kan eller att du inte orkar lyfta din hund, men VILL FÖRSÖKA, så kommer du att få hjälp, specialtips och verktyg för att klara det. Vill man ha det bekvämt, rent och aldrig få förhöjd puls är det här totalt fel läger att anmäla sig till. Vill du uppleva något nytt, nästan galet, och fantastiskt utvecklande och roligt – så mejlar du och anmäler dig nu!

Lägret börjar på måndag 31 juli kl 12.00 i lokalen i Skelleftehamn med en välkomstlunch som ingår i priset. Övriga luncher ordnar du själv. Enklare fika ingår alla dagar. Måndagen avrundas kl 16.00.

Tisdag tränar vi mellan kl 09.30-16.00, onsdag likaså: kl 09.30-16.00. Med avbrott för lunch. Lägret avrundas på torsdag 3 aug med ett riktigt coolt final-pass mellan kl 09.30-12.00. Vi summerar och utvärderar.

Lägret kostar 3 800 kr (betalning sker några veckor innan lägret börjar) och det finns åtta platser. Du får plats i den ordning som du anmäler dig. Hunden ska vara vaccinerad och ska helst ha startat i NW2 för att delta. Detta för att sökträningen ska vara väl befäst innan hunden börjar utsättas för tuffare sökuppdrag. Doftprov i eukalyptus krävs, gärna också lagerblad. Välkommen!

Mejla rackarungarnashundskola@outlook.com och fyll i följande:

Förarens namn:

Hundens namn:

Hundens ras:

Hundens ålder:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s