Jag ville betala för skugga på Coop

Den sommartid nu kommer. Med sol och värme i våra bilar. Så hundarna riskerar att få värmeslag. Visst är det stressande att ständigt behöva jaga de få skuggplatser som finns på olika parkeringar?

Jag brukar handla på Coop. Och där gick det hyfsat ofta, fram tills för ett tag sedan, att hitta skugga vid de reklamskyltar och träd som var närmast E4. Men sedan ansades träden. Och Coop satte upp skyltar som visade att just dessa parkeringar numera var så kallade familjeparkeringar. Skit också! När minsta barnet numera är 9 år så kan jag nog inte anses höra till familjeparkeringen längre. Det är inte precis någon barnvagn eller bilbarnstol som jag behöver plats för att baxa ut.

Jag har löst det genom att backa in bilen mot Coop Bygg istället. Jag har valt att hellre gå typ 200 meter extra än att vara orolig över att hundarna får värmeslag. Och jag har tänkt att även andra hundägare nog är redo att göra detsamma, att parkera lite längre bort bara man vet att bilen får skugga. Så därför gick jag in på Coop och frågade efter chefen. Jag hade ett förslag på en deal.

Mitt förslag var att Coop skulle köpa in några fler, extra stora, reklamskyltar och sätta dem i bortre änden mot E4. Det skulle bli platser som var märkta med en hundsymbol, där hundägarna hade första tjing att parkera. Jag berättade om idén för chefen och erbjöd mig att vara med och betala dessa skyltar så att det verkligen skulle bli av.

Svaret blev att dessa skyltar är så himla dyra att jag knappast vill vara med och dela den kostnaden. Utan att chefen frågade mig vad jag var beredd att satsa. Och svaret löd också att skyltarna måste köpas in centralt och vara utformade på ett visst sätt. De fick alltså inte bli lite större än de befintliga skyltarna och därmed ge extra skugga. Jag blev rätt nedslagen av detta svar. Trist.

Men däremot menade chefen att de där familjeplatserna vid träden och skyltarna, som jag försökt välja tidigare, också är till för hundägarna. De planerar att sätta upp en skylt om det – att hundägarna också får stå där. När det blir gjort vette sjutton, men jag tänkte att jag genom detta inlägg i alla fall skulle meddela att du som hundägare FÅR parkera vid skuggplatserna som vetter mot E4. Visserligen har som sagt träden ansats en del så de inte ger lika mycket skugga, men det är i alla fall bättre än att stå rätt i solen.

Men nu är det ju inte bara på Coop vi parkerar. Det finns ju massor av parkeringar utan några bra skuggplatser. Då vill jag tipsa om att ha med ett lakan i bilen som du kan lägga över där solen strålar som mest. Eller en sådan där reflekterande silverduk som jag har beställt via Hansesgården.

Dessutom bör du ha en så kallad friskluftskrok till bakluckan så att du kan ha luckan öppen utan att någon kan tränga sig in eller – ve och fasa – smälla igen luckan medan du är borta. Jag vet en hundägare som hade sin baklucka på vid gavel. Och gissningsvis skällde hunden en del i bilen. Det gjorde att någon blev förbannad och smällde igen luckan. När husse kom tillbaka till bilen låg hunden och hässjade panikartat. Han körde hem i ilfart och duschade hunden kallt vilket gjorde att den återhämtade sig. Men gissa om ägaren var förbannad? Jag skulle vara komplett rasande. En friskluftskrok skyddar hunden på mer än ett sätt. En sådan kan du exempelvis hitta hos Quality K9 eller XXL. Eller så är du händig och fixar en själv.

/ Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s