Decembers nyhetsbrev

Hej

Kurserna du läser om nedan blev i vanlig ordning fullbokade redan via nyhetsbrevet. Men det kommer fler chanser framöver. / Susanne 

Hoppas att du hade en bra första advent. Var du en av dem som var ute på klappjakt? Hoppas det. Men kunde du inte vara med den här gången kommer en ny chans varje söndag fram till jul.

Jag och Johanna på Björkis Hundcenter har nämligen gjort ett gemensamt ”julbus” till er hundägare. Vi har fyllt fyra paket med godsaker till era hundar samt presentkort på både produkter och tjänster.

Varje advent gömmer vi dem på ett bra ställe, tar en bild av platsen och lägger ut på Rackarungarnas Facebooksida samt Björkis Hundcenters Facebooksida. Det delas också i gruppen Hundträning i Skellefteå med omnejd.

Nu första gången gömdes paketet under trätrappen vid rundlogen på Folkparken i Skellefteå. Det är ett ställe där många varit och miljötränat med sina hundar och det tog bara 40 minuter så hade Emma Stenlund hittat paketet. Grattis!

Det är dags för nästa kursstart. Trycket på Nose Workkurserna har varit stort. Jag kommer att köra en till Nose Work-kurs steg 1. Här kan du läsa mer om den kursens innehåll.

Den blir på måndagar och kör igång den 4 januari. Totalt är det fem träffar på måndagar, plus en sjätte gång söndag den 7 februari då det blir doftprov. För att doftprovet ska bli giltigt behöver din hund vara minst ett år och du bör vara medlem i SNWK, Svenska Nose Work-klubben.

Liksom tidigare blir det två Nose Work-kurser på en gång. De sex som anmäler sig först hamnar i gruppen som tränar mellan klockan 18.00–19.30. De sex som anmäler sig näst i tur hamnar i gruppen som tränar mellan klockan 19.30–21.00.

Vi kommer att hålla till inomhus i Becurhuset i Bureå. Inga förkunskapskrav ställs på hundar eller förare. Sökarbetet sker i koppel så det spelar ingen roll om hunden är en ”rymmare” eller liknande. Kursplan får du på plats.

Kursen kostar 1 800 kronor per ekipage. Då ingår en flaska med doft, hydrolat av eukalyptus, samt ett officiellt doftprov och en skojtävling. Klarar du och din hund provet är det fritt fram att tävla i Nose Work senare.

Du anmäler dig genom att svara på detta mejl. Berätta med vilken hund du vill gå kursen. Jag bekräftar om du får en plats eller en reservplats.

Efter den här kursen kommer jag att hålla andra kurser ett tag, bland annat en allmänlydnadskurs med lite extra fokus på hundmöten samt olika former av Nose Work steg 2.

Det går inte att föranmäla sig då jag inte vill ta ansvar för att hålla ordning i föranmälningskön, plus att när väl dag och tid bestämts så kanske det inte passar den som föranmält. Så det blir mest ordning om jag gör ett utskick i nyhetsbrevet och så ser du om det passar – då hugger du snabbt! =)

Den här gången blir det inget träningstips. Men jag har två bra på lut. De behöver bara filmas först så du får en klar bild av vad jag menar. Så i nästa nyhetsbrev kommer träningstipset igen.

Passar på att önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År. Glöm inte klappjakten! =)

/ Mvh Susanne L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s