Min andra unika kurs – samt en fråga

Dags för novembers månads nyhetsbrev:

Hej

Jag vill börja med att be er svara på en fråga. Jag planerar att arrangera kvällar med hundföreläsningar. Jag har redan frågat några intressanta hundpersoner om de vill föreläsa och det ser lovande ut.
Men NÄR och HUR ska dessa föreläsningar vara?
Jag funderar på en fredagkväll i byagården i Yttervik med lite pubmys efteråt då vi får surra hund och umgås.
Eller ett liknande koncept fast typ en torsdagkväll med kaffe med dopp?
Eller att vi träffs på en lokal i stan en fredag eller lördagafton och lyssnar på föreläsaren. Och de som vill går sedan ut och tar en öl eller så?
Vill ni snacka hund och umgås eller vill ni lyssna på föreläsaren och sedan åka hem och fortsätta med ert? Är det överhuvudtaget en bra idé det här med hundföreläsningar? Det kommer ju att kosta någon hundring eller så per skalle för att kunna ge föreläsaren en ersättning.
Snälla, snälla – ge mig feedback på detta så jag vet hur jag ska göra! Gör det direkt du har läst klart detta nyhetsbrev, annars glömmer du bara bort det. =) Mejla till rackarungarnashundskola@outlook.com (gäller ej er som redan svarat på nyhetsbrevsmejlet =))

Spannet.jpg

Så till min andra unika kurs. I mitt förra nyhetsbrev berättade jag om Rambokursen – tuff miljöträning för hundar. Nu kommer något HELT annat.
Jag kallar den Musherkurs. Det är en kurs som jag planerar i samarbete med hundspannsföretaget Rascal Huskies (som jag och sambon driver tillsammans).
Den passar dig som vill testa hur det är att vara slädhundsförare. Du gillar äventyr och friluftsliv, att ta vara på vintern. Det känns för ”enkelt” att bara boka en vanlig åktur, du vill vara aktiv och delaktig. Möjligen funderar du på att börja köra drag, kanske på att skaffa slädhundar. Då är det här den perfekta kursen för dig. Eller så vill du ge bort en julklapp/present utöver det vanliga till en vän?
På kursen får du en grundlig inblick hur det är att vara en slädhundsförare, eller musher som det heter i Alaska. Du får lära dig det dagliga livet, hur man lär upp hundarna, hur de tränar, äter och lever.
Du får lära dig att köra hundspann – på riktigt. Fyra siberian huskys blir ”dina” under kursdagarna och du får lära sig allt om hur man kör släde på bästa sätt.
Kursen är upplagd på fyra vardagskvällar, på torsdagar, cirka två timmar per gång, och sedan en femte träff som blir en längre hundspannstur som avslutning en helgdag då vi tar med lunch och njuter av livet =)
Det finns bara tre platser på kursen. Så anmäl dig direkt så du säkrar en plats.
Kostnad: 3 000 kr inklusive lunch och moms. (Jämför med att en tvåtimmarstur hos Rascal Huskies kostar 1 200 kronor. Och nu får du köra själv.)
Vi kör igång i början av januari 2015, bara det finns tillräckligt med snö.
Anmäl ditt intresse till rackarungarnashundskola@outlook.com eller sms:a/ring 070-577 31 87.

Affe och Annica Nyström pussas.
Affe och Annica Nyström pussas.

Avslutningsvis är det dags för träningstipset. I söndags började Rambokursen, som du kan läsa mer om här. Vi åkte ut till ett cementgjuteri och tränade på, och inuti, deras cementrullar och andra ”stökigheter”.
Vi lät också hundarna åka skottkärra (se bild). Det är en bra övning för tillit och att hantera gungande och rörliga underlag. Det är perfekt för dig att göra hemma.
Börja försiktigt och låt hunden hoppa i, eller lyft i den, och låt den bara sitta still de första gångerna. Ge godbitar. Var supernoga med att hålla skottkärran HÅRT så den inte tippar och hunden blir skrämd. Om detta ändå skulle ske så säg inte ”Kära nån” i en ömkande ton och dalta inte med hunden. Utan säg ”Tjosan” typ i en glad, positiv ton och så testar ni direkt igen. Efter några gånger, när hunden verkar trygg, så säger du ”stanna” och börjar du skjuta skottkärran framåt en meter. Beröm, ge godis och lyft ned hunden. Efter en stund testar ni igen. Kanske två meter? Ja, ni fattar! =) Lycka till!

Och vad var det du skulle göra nu? Jo, tyck till om hundföreläsningarna som jag nämnde i början förstås! =) Då blir jag sååå tacksam!

Mejla nu: rackarungarnashundskola@outlook.com 

/Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s