Fyra kursstarter i decembers nyhetsbrev

Helgkursen i Nose Work blev snabbt full.
Helgkursen i Nose Work blev snabbt full.

Nyhetsbrevet skickades ut den första december till prenumeranterna. Nu finns det endast platser kvar på Rallyhelgen (fortsättning) den 21-22 januari. Vill du nappa på den mejlar du rackarungarnashundskola@outlook.com.

/ Susanne

En massa kul kör igång efter årsskiftet. I det här nyhetsbrevet lanserar jag inte mindre än fyra kurser. Jag tar dem i tur och ordning.

Först av allt blir det en Nose Work-helg fredag och lördag den 6–7 januari.
Nose Work kan liknas vid narkotikasök, hunden söker efter små doftkällor, men sporten är inriktad mot vanliga Svenssons med sällskapshundar. Först introduceras doften av eukalyptus. Kursen syftar till att ge dig som deltagare en bra och fyllig introduktion till vad Nose Work är. Du och hunden får komma igång på ett bra sätt med olika övningar. Däremot hinner ekipagen inte uppnå doftprovsnivå, men vill man så tränar man vidare på egen hand (doftflaska och ett litet startkit ingår) och kan göra ett doftprov senare. Doftprov krävs för att få börja tävla.
På fredag tränar vi mellan klockan 18.00–20.00 och på lördag tränar vi mellan klockan 10.00–15.00. Vi är inomhus i min lokal i Bureå. På lördag har vi en lunchpaus på pizzerian. Fika ingår.
Alla hundar i alla åldrar kan vara med. Det är bra om hunden blivit minst fem månader för att orka hela helgen.
Helgkursen kostar 1400 kronor och det finns åtta platser. (Fullsatt som sagt) Du får plats i den ordning du anmäler dig, vilket du gör enklast genom mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Ange med vilken hund du tänker gå kursen.

Fortsättningskurs i rallylydnad

På söndag den 8 januari klockan 18–20 startar en fortsättningskurs i rallylydnad. Den riktar sig till dig som redan har gått en nybörjarkurs eller liknande och har koll på alla skyltar i nybörjarklass.
I den här kursen växlar du upp nivån på nybörjarklassens moment, blir riktigt slipad, rutinerad och tävlingsredo. Vi kollar även in skyltar som tillkommer i fortsättningsklassen så du som ekipage kan avancera snabbt. Kursen avslutas med en skojtävling.
Vi håller till i min inomhuslokal i Bureå. Kursen är upplagd över fem träffar, samtliga på söndagar kl 18–20. Den kostar 1800 kronor och det finns åtta platser. Du får plats i den ordning du anmäler dig, vilket du gör enklast genom mejla rackarungarnashundskola@outlook.com.

Steg 2-kurs i Nose Work

Torsdag den 12 januari klockan 18.00–20.00 startar en kurs för dig som redan gått en nybörjarkurs i Nose Work eller motsvarande. Du och hunden bör ha klarat doftprovför eukalyptus.
Vi håller till i inomhuslokalen i Bureå. Under den här kursen går jag igenom olika sätt att träna in markering på hunden när den hittar doften. Vi tränar på urvalsbana, med störningsdofter och lär in nästa Nose Work-doft – lagerblad.
Kursen är upplagd över fem träffar, på torsdagar mellan kl 18–20, samt en sjätte träff söndag den 12 februari kl 10.00 då det blir doftprov i lagerblad.
Kursen kostar 2000 kronor, då ingår doftflaska med lagerblad samt doftprov. Det finns åtta platser och du får plats i den ordning du anmäler dig, vilket du gör enklast genom mejla rackarungarnashundskola@outlook.com.

Rally fortsättningshelg

Det blir även en helgversion, den 21–22 januari, av ovan nämnda Fortsättningskurs i rallylydnad. Här är upplägget detsamma, tiden något mer komprimerad.
Kursen håller till i min inomhuslokal i Bureå och börjar på lördag den 21 januari klockan 10.00–15.00. Lunch ordnar vi på pizzerian. På söndag 22 januari fortsätter kursen mellan kl 13.00–16.00. Fika ingår.
Kursen kostar 1300 kronor och det finns åtta platser. Du får plats i den ordning du anmäler dig, vilket du gör enklast genom mejla rackarungarnashundskola@outlook.com

bokbild

Avslutningsvis vill jag bara berätta att jag inom kort släpper en ny bok som heter ”Nose Work – det bästa du kan göra med din hund”. Jag har skrivit den tillsammans med de duktiga Nose Work-domarna Adam Hübinette och Martin Johnson.
I skrivande stund är den på tryckning och väntas finnas hos mig runt den 16 december. Perfekt julklapp – inte sant? Den kommer att kosta 229 kronor. Mejla gärna till mig och ”paxa” ett exemplar till dig – eller din vän. Det blir även en bokrelease den 2 januari i samband med det doftprov som ordnas i Bureå då.

Ha en toppenjul så hörs vi sen!

/ Susanne

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s