Nyhetsbrevet som gick ut i början av juli

Här kommer nyhetsbrevet som jag skickade ut i början av juli. Kursen är fullbokad, men du kan få bli reserv. Och Öppet hus har ju varit – hoppas att du tog chansen. =) Om du ännu inte börjat prenumerera på nyhetsbreven och vill hålla dig uppdaterad om kommande kurser – skicka ett mejl till rackarungarnashundskola@outlook.com och skriv att jag ska lägga till dig =)

/ Susanne

Äntligen har det slutat regna – typ. Så äntligen har jag fått inhägnaden helt klar. Nu ska den invigas med ett öppet hus, mer info om det kommer längre ned.

För först ska jag berätta om en ny kurs. Jag kallar den Stora Gott & Blandat-kursen.

Ofta när deltagarna utvärderar sin kurs hos Rackarungarnas Hundskola nämner de att kursen känns för kort. Just när det är som roligast ska vi sluta. I till exempel valp- och allmänlydnadskurserna upplevs det som om man hinner bekanta sig lite med olika roliga aktiviteter, men inte riktigt få djupare kläm på det.

I samarbete med deltagarna på min senaste allmänlydnadskurs och annan input har jag nu skapat den Stora Gott & Blandat-kursen.

Den är på hela 10 träffar a´2 timmar och innehåller en fördjupning i alla de viktigaste delarna i en allmänlydnadskurs.

Du får:

  • Två pass klickerträning. Du får en grundlig introduktion till vad klickerträning handlar om och får träna in några grundövningar på din hund.
  • Två pass med allmänlydnad som inkallning, inte dra i kopplet vid promenader, gå fot vid exempelvis hundmöten, sitt och ligg stanna kvar.
  • Två pass med spårning. Du får lära hunden att spåra efter dina egna fotsteg, en av de bästa aktiviteterna att göra på egen hand senare.
  • Två pass miljöträning. Du och hunden får kämpa tillsammans i stökiga miljöer och träna upp ert samarbete och er tillit mellan varandra.
  • Två pass uppletande. Att låta hunden söka efter leksaker, eller godis om den verkligen inte gillar leksaker, är bland det bästa du kan göra för att din hund ska må bra.

Kursen (som alltså hunnit bli fullbokad) börjar måndag den 3:e augusti kl 18.00–20.00 och kommer att vara på måndagar samma tid alla gånger – utom ett undantag. Det blir den andra måndagen, den 10:e augusti, som blir tidigarelagd till lördagen den 8 augusti kl 10–12 eftersom jag jobbar kväll den 10:e.

Kursen kostar 2 400 kronor (inklusive moms), då ingår en egen klicker, samt lån av spårutrustning om du inte har. Faktura och mer kursinfo skickas ut ett par veckor innan kursstart.

Det finns åtta platser på kursen. Anmäl dig genom att mejla rackarungarnashundskola@outlook.com. Du får plats i den ordning du anmäler dig.

Så till invigningen av inhägnaden som har fått namnet RackArena. Intill RackArena finns Rambobanan där du kan träna miljöträning. Du hittar båda bara ett stenkast från mitt hus i Norra Yttervik, närmare Örvikenvägen.

Lördag den 4 juli håller jag Öppet hus mellan klockan 13–15 så att alla som är nyfikna får komma, ta en titt och provträna gratis. Jag bjuder på fika – så långt lagret räcker =) Men det blir bara kall dryck, är du en inbiten kaffedrickare är det bäst att du tar med egen termos. Kom inte i Foppatofflor – jag har testat och det är ingen hit vare sig i arenan eller på Rambobanan. =)

Här kan du läsa mer om min tanke med RackArena och Rambobanan. Du kan se bilder, läsa om vilka hinder och utmaningar som finns och hur jag tänker ta betalt, samt en rad om ajabaja.

Nu på fredag ska jag tävla i lydnadsklass 2 med min vorsteh Hagel. Det är premiär i den klassen och jag har svårt att gissa hur det ska gå. Egentligen så kan han alla delar jättebra. Men inte alltid första gången vi gör momentet. Och på tävling får man ju bara ett försök.

Det går förstås mycket bättre att träna hemma än när vi åker upp på hundklubben och tränar med alla distraherande dofter. Men det går ändå hyfsat idag jämfört med första gången jag åkte upp för att kolla att alla momenten satt där de skulle – då gick han helst bara med nosen i backen och ”läste alla insändare”.

Så det blir mitt lilla träningstips den här gången: Våga byta miljö. Om din hund kan vacker tass inne i köket, kolla om den kan det på altanen, på stan, eller på en hundutställning. Eller andra konster som rulla runt, gå fot, eller fjärrdirigering där du säger sitt, ligg och kanske även stå från några meters avstånd. Klarar din hund det även om andra hundar busar intill? Eller om du står strax intill en ankdamm?

Du vet bäst vilken utmaning som blir den rätta för din hund. Men ta det stegvis och var beredd att göra det lite enklare i början så ni blir säkra och trygga.

Önskar dig en skön sommar och hoppas att du kommer på lördag! Jag har bakat en massa gott! =)

/ Susanne L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s