Intresserad av praktik hos mig?

Går du gymnasiet, med hundinriktning, och är sugen på att praktisera hos mig? Jag tar gärna emot taggade, motiverade praktikanter. Det är sällan jag kan erbjuda renodlade 8–17-dagar utan det kan bli någon privatlektion på dagen, eller fix med Rambobanan, och sen två timmar kurs på kvällen. Vissa helger har jag kurser som pågår flera timmar i sträck, det är olika.

Hursomhelst tänkte jag ge dig min syn på praktiken och vad jag förväntar mig av en praktikant – så att du kan se om du tror att det passar eller inte.

  1. Mejla, ring eller hör av dig på annat sätt och fråga om du kan praktisera hos mig. Gör det själv. Det imponerar inte att läraren eller att din mamma frågar åt dig. När man går gymnasiet är man 17-18 år och närapå att bli myndig, eller är det redan. Att göra sin praktik handlar om att förbereda sig praktiskt för yrkeslivet och vuxenlivet. Det handlar om att börja klara sig själv. Då är ett bra första steg att fixa praktikplatsen själv.
  2. Ha inställningen att du ska lära dig. Du behöver inte kunna allt från början. Men om jag ber dig göra något nytt så svarar du inte ”Oj, det kan jag inte, det har jag aldrig gjort så det vill jag inte göra”. Istället svarar du ”Vad kul, det har jag aldrig testat men förklara hur jag ska göra så ska jag göra mitt bästa”.
  3. Klä dig som en vuxen. Ska vi vara utomhus så kollar du väderprognosen och klär dig på ett sätt som gör att du kan vara ute i flera timmar utan att frysa eller längta in. Ja, det kan innebära att du vintertid måste bära såväl täckbyxor som kängor, mössa och vantar. Och skulle det regna så använder man andra kläder. Förslagsvis regnkläder och stövlar.
  4. Försök se vad som behöver göras. Det är såklart inte lätt att fatta första dagarna, eller veckan, vad som är nästa steg eller uppgift. Men jag uppskattar verkligen praktikanter som är på hugget, plockar bort material efter avslutad kurs på eget initiativ, ställer bort stolar och liknande. Fråga annars gärna ”Är det något som jag kan förbereda/plocka bort?”.
  5. Var som en svamp. Om du är lika hundnördig som jag så kommer du att få många tillfällen att bredda din kunskap. Passa på att suga i dig alla erfarenheter du får under praktiken. Fråga, fråga, fråga. Är det något som du tror kan vara känsligt när kursdeltagare är med så frågar du efter avslutad kurs. Jag delar jättegärna med mig av allt jag lärt mig genom åren, och bollar funderingar över hur man kan lösa olika problem – särskilt till en hungrig praktikant.

Om detta känns bra så är du varmt välkommen att skicka en ansökan om praktik hos mig. Mejla gärna rackarungarnashundskola@outlook.com.

/mvh Susanne